Es presenta el calendari d’activitats de #Safrània365 per al 2023

Es faran activitats d'abril a desembre

Montblanc ha presentat el calendari d’activitats del cicle #Safrània365 per aquest 2023. El cicle d’experiències de petit format vinculades als productes agroalimentaris de proximitat que organitza l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Montblanc està plenament consolidat després d’uns anys d’enfortiment tant de propostes com de participants.

És una iniciativa amb uns objectius més qualitatius que quantitatius emmarcada dins l’estratègia dedicada a fomentar l’ecoturisme i l’enogastronomia, i es vincula a l’estratègia que des de fa molts anys se segueix per tal de captar l’interès del públic que viatja i viu experiències en família.

Per tercer any consecutiu s’han programat tretze activitats. L’any passat van acabar sent onze per l’efecte negatiu de la calor. Enguany s’ha mirat de prevenir aquest tipus de situació. Per aquest motiu l’estrena del calendari és l’1 d’abril amb la Caminada entre vinyes, una activitat que l’any passat estava prevista al juny i es va haver de suspendre a causa de la primera de les diverses onades de calor que es van patir. Les activitats començaran a l’abril i s’allargaran fins al desembre. Un cicle plenament consolidat com explica la tècnica de turisme, Núria Griso.

Núria Griso explica que es un cicle d’activitats amb molt bona acceptació

Enguany s’han programat diverses novetats, com ara una activitat sobre abelles i la mel o una altra sobre la cuina feta amb plantes naturals. Ho explica la tècnica de turisme, Núria Griso.

Griso explica les novetats

Aquesta és la relació de propostes de #Safrània365 per a 2023. Totes en dissabte, però en franges horàries diverses: matí, tarda, vespre i nit. La inscripció a la primera activitat començarà el proper 13 de març.

Caminada entre vinyes: 1 d’abril al matí, al voltant del Mas de la Sabatera.

Els secrets de les abelles i la mel: 6 de maig al matí, a l’entorn de l’ermita de Sant Josep.

Del marge a la cuina: 17 de juny al matí, a l’Espai Aromis

Del blat al pa: 8 de juliol al matí, a l’antic convent de Sant Francesc.

Anem a l’hort!: 5 d’agost a la tarda, a la Carabasseta.

Vi, glosa i estrelles: 5 d’agost a la nit, al Mas Foraster.

Plantada de safrà: 2 de setembre al matí, a l’Espai Aromis.

Passejada nocturna i constel·lacions: 2 de setembre al vespre, a l’entorn del Mas de la Sabatera.

De l’olivera al setrill: 28 d’octubre al matí, al celler Mas Foraster.

Collita de safrà i taller d’esbrinament de flors: 4 de novembre al matí, a l’Espai Aromis.

Tast de vins: 4 de novembre al vespre, al Molí del Mallol.

Tast de pedra seca: 25 de novembre al matí, entre el coll de Noguera i el tossal del Pinetell.

Maridatge de cava i torró: 2 de desembre al vespre, a l’antic convent de Sant Francesc.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook