Es presenta el nou llibre de l’historiador montblanquí Josep M. Porta

Porta per títol “Inventari dels registres i protocols del districte notarial de Montblanc”.

Ahir va tenir lloc la pesentació del llibre  Inventari dels registres i protocols del districte notarial de Montblanc de Josep M. Porta i Balanyà, a dos quarts de dotze del migdia, a la Capella de l’Antic Hospital de Santa Magdalena de Montblanc.

En un total de 514 pàgines, el llibre recull les fitxes descriptives de totes les unitats documentals que s’han conservat dels fons notarials del districte montblanquí. És a dir, de les notaries públiques i comunes de Montblanc, l’Espluga de Francolí, Sarral i de Santa Coloma de Queralt. Val a dir que els documents de la vila comtal colomina són uns dels més antics de Catalunya, ja que s’inicien en la llunyana data de 1240. Per contra, els de Montblanc no ho fan fins al 1511, Sarral al 1672 i l’Espluga de Francolí fins al 1754. En conjunt, l’autor ha inventariat gairebé tres mil volums i quasi tres-cents quaderns o lligalls.

L’autor del llibre ens ha explicat com ha sigut el procés de creació del seu últim llibre:

Josep M. Porta explica que ha estat prop de quaranta anys en la seva realització

 L’Inventari dels registres i protocols del districte notarial de Montblanc ha estat editat pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà en col·laboració amb el Departament de Cultura de la Generalitat, i amb motiu dels 40 anys de la creació de l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà

Carme Pallàs, presidenta del Consell Comarcal afirma que aposten sempre per la cultura comarcal.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook