Es programa un nou curs per ser guia de Montblanc

Aquesta setmana s'obren les preinscripcions per poder-hi participar

Montblanc farà l’any vinent un nou curs per ser Guia de Montblanc. El darrer es va realitzar l’any 2017 i aquesta serà la setena promoció de guies.

Aquesta setmana s’ha obert el període de preinscripció al curs, que es tancarà el 10 de desembre. Si hi ha més de trenta preinscrits es farà una prova d’ingrés el divendres 15 de desembre.

El curs serà impartit per l’historiador montblanquí Àlex Rebollo, guia de Montblanc i creador de la visita en família Explora Montblanc. Les sessions teòriques tindran lloc a les instal·lacions de Concactiva durant onze divendres des del 12 de gener al 13 d’abril. Tindran una durada de dues hores, de 2/4 de 7 a 2/4 de 9 del vespre. També hi haurà sis sessions pràctiques per descobrir detalls del patrimoni de la mà de diversos experts.

Al mes d’abril hi haurà l’avaluació dels aspirants a guies i els qui hagin obtingut la nota mínima exigida rebran l’acreditació al mes de maig durant les Festes de Sant Maties.

Quim Queralt, cap de l’oficina de turisme de Montblanc

El primer curs de guies es va realitzar l’any 2000, i van seguir-ne els anys 2004, 2007, 2010, 2015 i 2017. El setè curs arribarà set anys després de l’anterior. S’espera que desperti força interès ja que fa temps que l’Oficina de Turisme de Montblanc rebia preguntes de persones interessades en poder-lo realitzar.

Ramon de Domingo, regidor de turisme de Montblanc
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook