EFMR

Es trenquen les negociacions per reobrir l’Espluga FM Ràdio després d’un any tancada

L'equip de l'emissora i l'Ajuntament de l'Espluga no han arribat a un acord

Després d’un any tancada, la situació de l’Espluga FM Ràdio continua estancada. L’Ajuntament de l’Espluga ha trencat les negociacions amb l’actual equip que gestiona l’emissora municipal, després de no arribar a un punt d’acord per tornar-la a posar en marxa.

El passat 1 de juliol, l’equip de l’EFMR feia públic un comunicat on anunciava que després d’un any de negociacions “no hem aconseguit arribar a un acord per la reobertura de l’emissora” i asseguraven que “el 10 de juny els tres partits amb representació a l’Ajuntament van comunicar que posaven punt i final a les negociacions amb l’equip de l’EFMR”. L’equip de l’emissora destacava que tots els projectes presentats per la seva reobertura havien estat descartats, i acabaven dient que “ens mantindrem sempre oberts a futures negociacions per tal que l’Espluga pugui recuperar aquest servei públic que es mereix”.

El principal escull en les negociacions és la contractació d’un periodista per cobrir la informació diària de l’emissora, fent un pas per semiprofessionalitzar la gestió de l’emissora. Un model que l’Ajuntament no comparteix. “Nosaltres hem intentat negociar i fer entendre la nostra postura, però no ha sigut possible”, ha explicat a Ràdio Montblanc l’alcalde de l’Espluga, David Rovira, que afegeix que “la seva posició és que l’Ajuntament ha de fer ràdio, i nosaltres creiem que la ràdio ha de tenir un format semblant a una entitat i com a Ajuntament hi donem suport, és una manera d’enforcar-ho diferent”. “El que no podem fer és estar negociant eternament, ara haurem de buscar un altre equip de gent”, i afegeix que “nosaltres ens vam avenir a contractar algú per fer una feina concreta, però sense professionalitzar-la”.

L’equip de l’EFMR, liderat per Xavier Lozano, va celebrar aquest dilluns una reunió informativa amb entitats i associacions de l’Espluga per explicar quina era l’actual situació. Lozano ha explicat a Ràdio Montblanc que “l’Ajuntament ha posat punt i final a les negociacions i per tant no buscarà noves solucions a aquesta problemàtica, i nosaltres volíem informar a les entitats”. Lozano també destaca que “veiem complicat que la situació es pugui desencallar, hem presentat diverses propostes i múltiples opcions, crèiem que la nostra última proposta era viable i no entenem perquè no ha sigut acceptada, bé si, l’Ajuntament ha perdut la confiança en l’actual equip de l’emissora”.

Lozano destaca que la proposta preveia la contractació d’un periodista autònom per gestionar el dia a dia de la ràdio i legislar la situació de tots els col·laboradors de l’emissora. “Havíem arribat a un acord perquè l’Ajuntament contractés un periodista autònom, a més d’un tècnic i un comercial, i la discrepància ha estat en quins compromisos assumia cada part”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp