Josep Ardila

Esfune denuncia el monopoli dels serveis funeraris a la Conca de Barberà

La nova empresa Funeconca ha presentat una queixa al Síndic de Greuges contra el grup Mèmora

L’empresa Funeconca, a través de l’associació Esfune, ha denunciat davant del Síndic de Greuges de Catalunya el que considera una situació de “monopoli” dels serveis funeraris a la Conca de Barberà. Aquesta empresa de nova creació ha volgut denunciar que la funerària Mèmora, la principal empresa que opera a la comarca i propietària del tanatori de Montblanc, es va negar a llogar-los una sala per fer la vetlla d’un difunt el passat mes d’abril. Asseguren que la llei obliga a la funerària a fer aquest servei i critiquen que Mèmora es negués a fer-ho.

La gerent de Funeconca, Almudena Escudero, explicava aquest dimarts en roda de premsa que els fets es van remuntar al 23 d’abril, quan “vam demanar llogar una sala per per vetllar el difunt i Mèmora s’hi va negar”

Fonts de l’empresa Mèmora han explicat a Ràdio Montblanc que no hi ha cap llei que els obligui a llogar les sales de vetlla, tenint en compte que el tanatori de Montblanc és 100% privat.Asseguren que normalment lloguen sales de vetlla a tanatoris que són municipals, però aquest no és el cas de Montblanc. A més, destaquen que l’empresa Funeconca en cap moment s’ha posat en contacte amb ells per demanar-los de manera formal el lloguer de les sales.

Funeconca també ha criticat que l’Ajuntament de Montblanc no hagi denunciat la situació, i lamenten que no hagin respost les instàncies que l’empresa va presentar explicant el cas. Asseguren que el consistori, com a responsables dels serveis funeraris, ha de fer complir la llei. També critiquen que s’aprovés una ordenança municipal sobre serveis funeraris que està antiquada. Aureli Sànchez, president de l’associació Esfune, ha destacat que “l’Ajuntament, com a responsable dels serveis funeraris, ha de vetllar perquè aquestes situacions no es produeixin”.

Fonts de l’equip de govern a l’Ajuntament han assegurat a Ràdio Montblanc que “celebrem que hi hagi altres empreses funeràries a la comarca”, i destaquen que “al ple vam derogar l’actual ordenança per, precisament, facilitar la lliure competència, no en vam fer una nova de nova”. També destaquen que l’empresa Funeconca no ha presentat cap llicència per operar a Montblanc.

Funeconca també ha denunciat l’abús de de preus i calculen que els habitants de la Conca de Barberà paguen a l’any un sobrecost de 300.000 euros pels serveis funeraris.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp