Espectacular inauguració de Nilak, a Rocafort de Queralt

Ahir a la nit va tenir lloc el primer acte d'obertura de la Carpa de Nilak, amb una proposta de cabaret de circ

Rocafort de Queralt acull la carpa de Nilak, del 4 al 13 de novembre i, anit, va ser l’acte inaugural d’aquesta proposta d’espai escènic itinerant. Les entrades es van exhaurir (recordem que l’acte era gratuït, però calia inscripció prèvia) i la carpa estava plena de famílies amb infants, públic de totes les edats, i representants polítics, de les institucions comarcals i de la Generalitat. La proposta ha estat possible gràcies al Consell Comarcal de la Conca de Barberà qui va fer la proposta d’acollir Nilak a l’Ajuntament de Rocafort de Queralt. L’objectiu del projecte és “acostar la cultura, allò que a vegades queda lluny”, segons la presidenta del Consell Comarcal de la Conca, Carme Pallàs. A més, segons Pallàs: “Nilak és l’oportunitat que té la nostra comarca, i el món rural, de tenir un projecte immens d’arts escèniques i, a la vegada, donar suport i visibilitat a una comunitat d’artistes professionals amb trajectòries consolidades, promocionar la jove creació i generar potencialment nous artistes”. Així ho va manifestar moments abans de la inauguració de l’acte:

Carme Pallàs, presidenta del Consell Comarcal de la Conca, fa una primera valoració de tenir la carpa Nilak a la comarca.

Nilak va fer un acte d’obertura de gran nivell: el públic va quedar absolutament enamorat de la proposta que els professionals del circ, i les arts escèniques en general, han portat a la Conca de Barberà.

La primera posada en escena la van formar cinc artistes que van oferir diversos tastets de circ. Sota la direcció de Luís Redondo, van actuar a la carpa l’Ariadna Juncosa, en Daniel Guerrero, en Jorge Albuerne, l’Odilo Fernandez i la Sílvia Capell.

L’asturià Jorge Albuerne va ser el fil conductor de tot l’espectacle, aparixent amb diverses caracteritzacions, interactuant amb el públic i acabant amb un tastet del seu espectacle “Indomable”, en què, segons va explicar a ràdio Montblanc, fa una mirada crítica a una societat que, tot sovint, no mira a persones que també hi són, com és el cas dels indigents:

Jorge Albuerne, participant de l’acte d’obertura de Nilak

Ariadna Juncosa, acròbata i formadora, propietària de la sala Àcrata, de Sarral, també va formar part, com a col·laborada externa, dels artistes de la inauguració. A l’acabar l’espectacle li vam poder preguntar què lli semblava el fet que Nilak s’instal·lés a la comarca on ella té la seva sala de circ:

Ariadna Juncosa, acròbata instal·lada a Sarral

Per a més informació sobre la programació de Nilak, podeu mirar el següent enllaç: https://www.nilak.cat/

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp