Ràdio Montblanc

Esquerra guanya les eleccions a la Conca i podria mantenir la presidència del Consell

Guanya en vots però empata en número de consellers amb Junts

Esquerra Republicana ha estat la força més votada a la Conca de Barberà mentre que Junts per Catalunya ha estat la segona força. A falta de tenir els resultats definitius, això els faria empatar amb 8 consellers comarcal per a cada partit al Consell Comarcal de la Conca. La FIC perd representació i passa de 3 consellers a 2 i el PSC manté el conseller que ja tenia.

Amb aquest escenari, el Consell Comarcal podria mantenir el govern d’unitat que inicialment van signar Esquerra i la FIC fa quatre anys i al qual s’hi van afegir Convergència i Unió i el PSC.

Esquerra Republicana ha aconseguit uns bons resultats a les eleccions municipals a la Conca. En gran part, gràcies a la majoria absoluta de SOM Espluga i de Montblanc, on també l’han mantingut tot i perdre un regidor. El partit ha aconseguit a tota la comarca 4.469 vots i 44 regidors, uns resultats que els donen 8 consellers.

Junts per Catalunya, per la seva banda, ha estat la segona força més votada amb 3.604 vots a la Conca tot i que guanya en nombre de regidors, 52. Això els dona també 8 conseller al ple del Consell Comarcal. El partit ha guanyat a Vimbodí i Poblet, Vallclara, Sarral o Barberà de la Conca, entre d’altres.

Els resultats de les eleccions deixen a la FIC amb 2 dels 3 consellers que ja tenia, ja que ha perdut el regidor que tenia a l’Ajuntament de Montblanc. El partit municipalista ha aconseguit 1378 vots i un total de 18 regidors a la comarca. Finalment el PSC manté el seu conseller. A la Comarca ha aconseguit 617 vots i 7 regidors.

Canvis a la Diputació de Tarragona

A la Diputació de Tarragona les eleccions deixaran un escenari diferent a l’actual. Després de 12 anys de govern de Convergència i Unió, els importants resultats aconseguits per Esquerra Republicana la situen com la primera força, aconseguint 11 dels 27 diputats del territori. Fins ara en tenien 7.

Segons ha informat TAC12, Junts per Catalunya ha passat de 11 diputats a 8, mentre que el PSC creix de 6 a 7. Ciutadans tindrà un diputat, mentre que el PP i la CUP perden el que tenien. Ara caldrà veure quins pactes es configuren per governar la Diputació.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp