Esquerra posa sobre la taula els reptes de futur de Montbanc en matèria d’urbanisme i habitatge

Experts de la Genrealitat alerten que "Montblanc no ha fet els deures" i que cal "una revisió immediata del pla general"

Esquerra Montblanc va debatre dissabte 18 de març, en un acte celebrat a l’antic hospital de Santa Magdalena, sobre urbanisme i habitatge. I ho va fer amb les intervencions de Francesc Sutrias, secretari de territori, urbanisme i agenda urbana de la Generalitat; Marina Berasategui, secretària d’habitatge de la Generalitat i Agustí Serra, secretari general d’urbanisme de la Generalitat.

El cap de llista, Oriol Pallissó, va presentar l’acte i va fer diverses preguntes als experts de la Generalitat en matèria d’habitatge i urbanisme. Pallissó va destacar que el futur de l’habitatge és una prioritat per la seva formació.

Oriol Pallissó, cap de llista d’Esquerra Montblanc

Durant l’acte, els experts de la Generalitat van posar sobre la taula en quin moment es troba l’urbanisme a Montblanc i quin camí s’hauria de seguir. D’entrada, va assegurar que Montblanc tindrà una pressió urbanística important quan s’acabi el túnel del Coll de Lilla i l’A-27 arribi a la vila. Asseguren que té una posició estratègica que s’ha de saber aprofitar.

Agustí Serra, director general d’urbanisme de la Generalitat

Serra assegura que “Montblanc no ha fet els deures” en matèria d’urbanisme

Serra explica que Montblanc “no ha fet els deures”

El secretari general d’urbanisme assegura que el pla urbanístic de Montblanc, de l’any 1998, està molt caducat i s’hauria d’actualitzar. Alguns dels reptes que marquen actualment les lleis d’urbanisme, Montblanc no els compleix. Serra assegura que, durant aquests anys, el pla urbanístic s’ha anat “tunejant” però sense una estratègia clara.

Agustí Serra detalla que el pla urbanístic s’ha anat modificant sense una estratègia clara
Serra creu que cal una revisió immediata del pla general de Montblanc

Francesc Sutrias detalla que “el pla general de Montblanc no té memòria social i això s’haura d’incloure”. Això fa referència a la construcció de pisos de protecció oficial. També destaca que “Montblanc no ha constituït el patrimoni públic de sol i habitatge, i ho hauria d’haver fet abans d’acabar el 2020”. Diu que si no està constituït aquest patrimoni públic, són il·legals les vendes d’aprofitament mitjà.

Francesc Sutrias, secretari de territori, urbanisme i agenda urbana

Pel que fa a habiatge, Sutrias destaca que l’INCASOl no promourà aquest any la construcció d’habitatges de protecció oficial a Montblanc perquè “Montblanc no ha trucat a la porta de la Generalitat”.

Sutrias detalla que Montblanc no ha trucat a la porta de la Generalitat per parlar d’habitatge

Marina Berasategui, secretària d’habitatge de la Generalitat, destaca que “un dels reptes és la sostenibilitat social, que ha de garantir el dret a l’habitatge”. Explica que Montblanc, que ha estat designada com a àrea de demanda residencial forta de tipus 2, haurà de garantir que en els propers 20 anys un 15% del parc d’habitatge sigui social, o almenys un mínim del 8%. A més, també és una àrea d’intervenció complementària, que obligarà a aplicar un impost sobre els habitatges buits del municipi.

Marina Berasategui, secretària d’habitatge de la Generalitat
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook