Estrena mundial de tres sardanes dedicades al Rector de Vallfogona

Són obra de les compositores M. Mercè Navarro, Anna Abad i mossèn Valentí Miserachs

Dissabte, 12 d’agost, dins els actes de la festa major de Vallfogona de Riucorb, tindrà lloc la tradicional ballada de sardanes. Enguany, però, en homenatge als 400 anys de la mort del Rector de Vallfogona, l’aplec estrenarà tres sardanes dedicades a la seva figura.

Modest Corbella és membre de la Comissió de l’any Rector de Vallfogona

Aquestes noves composicions sardanístiques són obra de les compositores M. Mercè Navarro, Anna Abad i del mossèn Valentí Miserachs.

La d’Abad porta per nom “La bella Flora i el Rector de Vallfogona“, la de Navarro, “El goig de viure” i la de mossèn Miserachs, “Garceni, bon Garcia“, que és com s’anomenava al Rector.

La cobla La Principal de Tarragona serà qui interpretarà un total de nou sardanes dedicades a Vicent Garcia, més conegut com el Rector de Vallfogona, i a diversos temes vallfogonins. L’aplec acabarà amb la sardana de Carles Santiago, nomenada la sardana de l’any: “Balenyà, més de mil anys d’història”.

La ballada de sardanes tindrà lloc a les 6 de la tarda, a la pista poliesportiva del municipi.

És un acte organitzat per l’Ajuntament del municipi, la Comissió de Festes de Vallfogona de Riucorb i la Comissió de l’any Rector de Vallfogona, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat, la Diputació de Tarragona i la Confederació Sardanista de Catalunya.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook