Ràdio Montblanc

Èxit de públic a les portes obertes de Cal Saboner de Montblanc

Durant tot el cap de setmana centenar de persones han passat per l'antiga botiga

Èxit de públic aquest cap de setmana a les portes obertes de Cal Saboner, la botiga situada a Cal Masip que l’Ajuntament de Montblanc ha comprat i cedit al Consell Comarcal. Dissabte al matí i diumenge a la tarda es va obrir la botiga per poder-la visita.

Cal Saboner es va tancar als any setanta i des de llavors s’ha conservat intacta. Encara s’hi poden veure les balances per pesar els productes o la caixa enregistradors, així com molts dels productes que s’hi venien. Centenars de persones han passat per la botiga aquest cap de setmana. En alguns moments fins i tot s’han fet llargues cues per poder-hi entrar. Molts l’han visitat perquè de petits hi havien anat a comprar i d’altres ho han fet per l’atractiu de veure una botiga congelada en el temps. De fet, les xarxes socials s’han omplert de fotografies aquests dies.

En una entrevista a Ràdio Montblanc, la montblanquina Montserrat Farriol, que va treballar com a dependenta a la botiga de Cal Saboner, ha reivindicat que es mantingui la botiga “per explicar, sobretot als joves, com es vivia llavors”. Ha recordat que el seu primer sou a la botiga va ser de seixanta cèntims al mes, i que Cal Saboner era “el súper de Montblanc” on hi comprava gent de tota la comarca.

La voluntat del Consell Comarcal és aprofitar l’edifici per construir un Centre d’Interpretació del Patrimoni Cultural de la Conca i ampliar també els serveis que el Consell ofereix al Palau Alenyà, situat just al costat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp