Èxit del taller de paisatge i color que l’artista local, Gerard Castellví, va impartir a Montblanc aquest juliol

Del 14 al 17 de juliol, Gerard Castellví va impartir un curs intensiu de pintura de paisatge a la vila ducal.

L’organització va ser a càrrec de la plataforma formativa The Art Oddity, amb el suport del consistori. La part teòrica es va dur a terme a l’antic Hospital de Santa Magdalena. Aquest edifici va ser triat perquè, a més de ser un espai emblemàtic de la vila, és un indret simbòlic i de tradició artística. Abans de la Guerra Civil hi havia una escola d’art (1932-1934) i, més endavant, hi hagué l’escola d’arts i oficis, on van rebre-hi formació artistes montblanquins com Ismael Balanyà i l’avi de Gerard Castellví, Lluís Castellví.

Ens ho explica Gerard Castellví:

La part pràctica de la formació va desenvolupar-se a diferents ubicacions de l’entorn de Montblanc, tant urbanes com naturals. Els onze participants del curs, que venien d’arreu del món, van quedar meravellats del passat històric I artístic de la vila:

Amb només trenta-cinc anys, Castellví ja ha exposat la seva obra a ciutats com Xangai (Xina), Saga i Tòquio (Japó), Londres (Anglaterra), Hallein (Àustria), Florència (Itàlia), a Madrid i a Barcelona, on ha estat finalista de reconeguts premis. A més, és professor del programa de pintura de la Barcelona Academy of Art.

Aquest setembre Castellví exposarà a Itàlia i l’any vinent, farà una exposició individual al Port de Tarragona. Tot i que, de moment, no té previst exposar a la capital de la Conca de Barberà, el pintor vol seguir contribuint en la tradició pictòrica montblanquina:

Castellví valora molt positivament el resultat final de curs i, amb l’organització, estant valorant la possibilitat d’organitzar un nou curs de retrat, de cara la tardor, amb dates encara per concretar.

Curs intensiu pintura Gerard Castellví
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp