“Famílies”, un conte sobre la diversitat de models familiars

El conte està escrit per la montblanquina Cris Pallàs, i forma part dels actes del Cap de setmana de la Diversitat Familiar, de Montblanc

Cris Pallàs és mestra d’educació especial i enguany ha publicat el seu primer conte que porta per títol “Famílies”. La presentació del llibre ha tingut lloc avui divendres, a dos quarts de sis de la tarda, a la biblioteca municipal de Montblanc. L’acte s’emmarca dins de la programació del primer Cap de Setmana de la Diversitat familiar, que té lloc del 19 al 21 d’octubre. L’autora ens ha explicat com va sorgir la idea de publicar el seu primer llibre

“Volia transmetre la importància que tothom pugui ser amb qui vulgui, des del respecte i sense judicis”

“Famílies” és un acròstic, segons ha explicat l’autora durant la presentació, de les paraules: Felicitat, Amor, Màgia, Igualtat, Llibertat, Identitat, Empatia i Sensibilitat.

“L’acròstic representa tot el que, per mi, ha de ser una família”

Una de les vuit famílies representades al conte és la de la mateixa autora, formada per dues mares i dos fills:

L’experiència personal de l’autora va portar-la a crear aquest conte

Les il·lustracions són fetes per Paula Vidal i l’editorial és Mr.Momo.

La presentació ha comptat, també, amb un parell de dinàmiques grupals; propostes fetes per Pallàs als i les assistents de l’acte. La primera consistia a escriure en un post-it “Què és per a tu la família” i tots els post-its es penjaven a un mural amb la paraula “Famílies”. La segona proposta, dirigida als més petits, ha consistit a crear diversos tipus de famílies, representades per clicks de Playmòbil. D’aquesta manera es volien representar les infinites possibilitats que, avui dia, conformen les unitats familiars.

Amdues propostes han estat un èxit de participació per part de petits i grans.

L’acte ha comptat, també, amb la lectura del conte per part de la montblanquina Sílvia López, qui ha explicat una part de la història.

Pallàs ha explicat que, tot i que no tenia previst escriure un llibre, la seva experiència personal i com a mestra han fet que veiés la necessitat de tractar determinats temes, a través d’un conte i de les propostes pedagògiques que es troben, al final.

“Ja no és un tema tan tabú, però cal anar treballant des de les escoles, o amb les famíles”

Pallàs ha dit que té la intenció de continuar publicant, i ha demanat el suport dels assistents per tal de tirar endavant els seus projectes.

“Possiblement algun dels personatges de “Famílies” seran els protagonistes de propers contes”

L’autora espera que el llibre es podrà trobar, aviat, a les dues llibreries del municipi, així com a diverses plataformes de comerç en línia.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook