Generalitat de Catalunya

Finalitza el pla pilot de recol·lecció de bolets amb autorització al paratge de Poblet

Enguany no serà necessari tenir el carnet per anar a buscar bolets

Aquesta tardor no serà necessària l’autorització per a la recol·lecció de bolets al Paratge Natural de Poblet i la seva zona d’influència, que funcionava des del 2012. Aquell any, la Generalitat va posar en marxa un pla pilot per estudiar l’impacte d’aquesta activitat en el medi forestal, ordenar usos i protegir la biodiversitat.

Ara, seguint el pla previst, finalitza aquesta obligatorietat, de manera que només estaran oberts els punts d’informació de la Roca de l’Abella i de la Font de la Magnèsia, al terme de Vimbodí i Poblet, i restarà tancat el Corral de la Marieta a Rojals, al terme de Montblanc.

Tanmateix, es demanarà la participació de boletaires i visitants per conèixer les seves opinions, que s’incorporaran en l’avaluació final del pla pilot, prevista per d’aquí a uns mesos.

Fins ara, l’autorització necessària podia ser per temporada o bé per només un dia, amb un màxim de 6 kg recol·lectats per persona i dia. La zona objecte de la regulació comprenia 2.276 hectàrees del terme municipal de Vimbodí i Poblet, 221 de l’Espluga de Francolí, 798 de Montblanc i 18 de Prades. A més dels boscos de la Generalitat, s’hi sumen 207 hectàrees de bosc propietat d’ajuntaments. En total, 3.520 hectàrees.

La mesura ha estat possible gràcies a la col·laboració d’ens locals, les oficines de Turisme dels municipis de Prades, Vimbodí i Poblet, l’Espluga de Francolí i Montblanc, i boletaires, que en tot moment s’hi han implicat i mostrat respectuosos amb l’entorn.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp