#fmm2022: El nou Drac Petit

Dissabte 27, presentació de la nova figura del Nou Drac de la Colla del Dràc i l'Àliga de Montblanc

La festa Major de Montblanc té un caràcter popular molt marcat amb actes tradicionals imperdibles: el pregó, el seguici, la cercavila, les gralles, les timbalades, l’ofici, i un llarg etcètere que omplem el programa d’enguany.

El nou Drac Petit de Montblanc

Enguany hi ha una novetat importat, i és que s’incorporarà una nova figura a la colla del Drac i l’Aligot de Montblanc: el nou Drac Petit.

Santi Porta, regidor de Festes, explica el per què de la incorporació d’aquesta nova figura:

A la Colla Jove hi ha dues figures: l’Aligot i el Drac Petit. L’Aligot el porten els infants de 5 a 9 anys, aproximadament, i el Drac Petit, a partir dels 12 anys (i fins als 17, com a molt).

Dels 9 anys, moment en què els infants deixaven de portar l’Aligot, fins als 12, quan podien portar el Drac Petit, els infants solien deixar la Colla. Aquesta situació era problemàtica perquè la colla es quedava sense molts infants. Així, el nou Drac Petit ha estat una solució necessària per la continuïtat de la Colla. Ens ho explica Maite Gallardo, Cap de la Colla:

A la Colla, actualment, hi ha cinc figures: l’Aligot i el Drac Petit, de la Colla Jove, i l’Àliga i el Drac Nou, de la Colla Gran, que surten al seguici; la cinquena figura és el Drac Vell, però com que pesa molt, ja no surt.

Gallardo ens explica com serà aquest nou drac que serà una rèplica del Drac Nou, i pesarà 12 quilos.

Es presentarà el dia 27 d’agost, a les 17:30 h, a la Plaça de Sant Francesc:

La incorporació d’aquesta nova figura, ens explica Gallardo, ha estat possible gràcies a la subvenció que el consistori dóna a les entitats municipals pels seguici i ha tingut un cost d’uns 6.000€:

El Drac Petit Nou entrarà al Seguici

Si bé el Seguici no permet l’entrada de noves figures, això serà possible gràcies al fet que, el Drac Petit actual només el destinaran a altres sortides i activitats culturals, que no formin part del Seguici.

Ens ho explica Gallardo:

En Biel, un nen de dotze anys, membre de la Colla ha explicat a Ràdio Montblanc els beneficis de la incorporació de la nova bèstia:

En Roger, el fill de la Maite de 17 anys, també ens ha explicat la seva experiència a la Colla:

La festa del bateix del nou Drac Petit serà a la Plaça de Sant Francesc. Hi haurà colles convidades i es farà una cercavila fins la plaça de Catalunya. El recorregut passarà per la plaça de Sant Francesc, el carrer Major, la plaça Major i la plaça de Catalunya). En arribar, es faran les enceses de lluïment corresponents, així com el bateig.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook