#fmmontblanc2022: El pregó

Josep Civit farà el pregó de la Festa Major de Montblanc d'enguany

Com a cada festa major, el pregó és l’acte que dona el tret de sortida a aquesta cita anual tan esperada pels montblanquins i montblanquines, i per extensió, per la gent de tota la comarca.
Així ho ha explicat el regidor de Festes, Santi Porta, a Ràdio Montblanc:


Enguany, el montblanquí Josep Civit, mestre jubilat i poeta, ha rebut l’encàrrec de fer el pregó de la Festa Major de Montblanc 2022.
Civit va ser el guanyador del primer certamen literari de la vila de Montblanc, l’any 2020: el Pont Vell de Poesia, amb la seva obra La taula del nàufrag.

Civit ha fet de mestre al llarg de la seva vida professional a tres municipis: Prades, Blancafort i Cornudella de Montsant. Uns anys enrere, Civit va rebre l’encàrrec de fer el pregó de Blancafort i de Cornudella, i reconeix que enguany, fer-lo a la seva vila natal, és tot un honor:


El pregó secret

Tot i que el pregó és un secret tancat amb clau i, ni el consistori ni cap membre de l’entorn proper del poeta sap com serà, Civit ens ha fet cinc cèntims d’alguns dels trets més significatius que tindrà: “fusió de la meva passió per la poesia i el meu orgull montblanquí”.
Ens ho explica Josep Civit:


Així mateix, Civit ens ha explicat que, per a ell, fer el pregó és tota una responsabilitat i assegura que “el brodarà i s’hi lluirà”:

El pregó tindrà lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Montblanc, el divendres 2 de setembre a les 18.30 h.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp