ACN

Foment descarta allargar la concessió de l’AP-2 a Abertis per acabar l’A-27 fins a Montblanc

La ministra Anna Pastor rebutja parlar del preacord anunciat per la Generalitat

La ministra de Foment, Ana Pastor, ha assegurat aquest dimarts que el govern espanyol no avalarà cap proposta per desencallar l’A-27 que impliqui perllongar la concessió d’autopistes. Pastor ha evitat referir-se al principi d’acord anunciat al setembre pel conseller Santi Vila entre Estat, Generalitat i Abertis, segons el qual l’autovia s’enllestiria mitjançant una col·laboració público-privada. De fet, fonts del Departament de Territori han apuntat a l’ACN que no hi ha novetats en les negociacions. La ministra ha defensat que Foment està impulsant “totes les infraestructures compromeses” i que Catalunya serà la segona comunitat que més pressupost rebrà del ministeri l’any que ve, “més de 2.000 MEUR”.

A principis de setembre el conseller de Territori, Santi Vila, va anunciar un principi d’acord amb l’Estat per desencallar la construcció del tram de l’A-27 entre Valls i Montblanc -136 MEUR- i el desdoblament de l’N-240 entre Lleida i les Borges Blanques -100 MEUR més- mitjançant una col·laboració público-privada amb la participació d’Abertis. A canvi, Vila va apuntar que s’establirien bonificacions per a camions i turismes a l’AP-2 per incentivar el trànsit i retirar els camions de l’N-240, donant resposta a les reivindicacions del territori.

Ana Pastor, ha insistit que el compromís del govern espanyol és el de no perllongar els terminis de concessió de les autopoistes. “Cal parlar molt clar a la gent, cal parlar amb tothom i cal anar a poc a poc millorant infraestructures. Estic oberta a tot allò que no perjudiqui els ciutadans i, si no hi ha un acord de tots i no és una bona mesura per als ciutadans, jo no hi seré en aquest acord”, ha etzibat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp