Ministerio de Fomento

Foment inaugura l’A-27 fins a Valls sense concretar quan arribarà a Montblanc

La Ministra, Ana Pastor assegura que l'any vinent es "reactivaran" les obres del túnel del Coll de Lilla

La ministra de Foment, Ana Pastor ha inaugurat aquest dimecres el segon tram de l’A-27, que connecta el Morell amb la C-37 a Valls. Es tracta d’un tram de 9,5 quilòmetres que uneix al Tarragonès amb l’Alt Camp. Pastor ha anunciat que de cara al mes de desembre es posarà en marxa el tram a la variant de Valls, mentre que no ha concretar sobre quan arribarà l’autovia fins a Montblanc per després enllaçar-la amb l’AP-2 fins arribar a Lleida. Quan es posi en marxa la variant, els tres trams d’autovia sumaran 22,3 quilòmetres nous i 211,7 milions d’euros d’inversió.

Durant la seva intervenció, la titular de Foment també ha parlat de la N-240 entre Montblanc i Lleida, apuntant que “es faran les actuacions necessàries per millorar les condicions de fluïdesa i reforçar la seguretat vial al trama mb més volum, entre la variant de Les Borges Blanques i Lleida.

Pastor ha manifestat la voluntat de reactivar les obres del túnel del Coll de Lilla de cara a l’any vinent, però no ha concretar cap data de l’execució de l’obra, que es troba aturada. El primer tram de l’A-27 es va inaugurar el 2013 fins al Morell, i ara s’ha inaugurat la segona part, a dos mesos de les eleccions generals.

Durant l’acte, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, se n’ha mostrat satisfet, però ha recordat que Foment va rebutjar la proposta del Govern de recórrer a la participació privada per impulsar les obres. “Tenim la sensació agredolça que podríem haver anat més enllà i haver avançat més ràpid”, ha etzibat Vila.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp