Gerard Castellví dona a Montblanc una pintura amb l’estret de la Vall com a protagonista

Es pot veure a la sala de plens de l'Ajuntament des del passat divendres

L’artista montblanquí Gerard Castellví ha donat a Montblanc una pintura que recrea l’estret de la Vall a l’hora baixa, quan l’indret natural esdevé un espectacle de llums i colors únic. L’obra, que des de divendres es pot visitar a la sala de plens de l’Ajuntament de Montblanc, mostra un dels racons més singulars de l’entorn natural de la capital de la vila, i vol esdevenir un agraïment al poble que el va veure néixer i que també el va acollir, l’any 2020, en seva primera gran exposició després del confinament. 

“La meva exposició del 2020 va ser possible gràcies a l’impuls de l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, i a l’esforç i el suport tècnic dels membres dels Serveis de Manteniment municipal, els qui van recolzar-me i fer realitat els requeriments tècnics que els vaig proposar”, explicava l’artista Gerard Castellví. De fet, fruit d’aquesta experiència “que va ser molt fructífera i em va permetre exposar i donar a conèixer la meva obra a Montblanc”, Castellví va plantejar-se fer una donació a la vila. 

L’obra, que ara ja està exposada a la sala de plens de l’Ajuntament de Montblanc, esdevé el fil conductor per “respirar un entorn únic i una realitat natural complexa i sovint poc coneguda de Montblanc”, indicava l’artista Gerard Castellví. Una peça que l’alcalde de la vila, Josep Andreu, qualificava de “joia única, singular, plena de força, d’emoció i d’impacte i que ens mostra un Montblanc probablement més desconegut per la gent de fora vila”. 

Gerard Castellví és director del programa de pintura de l’Academy of Art de Barcelona, ha estat pintor a la Florence Academy of Art. Acadèmicament s’ha format a l’Escola d’Art de Tarragona, és graduat en Belles Arts a la Universitat de Barcelona i també graduat en pintura a la Florence Academy of Art. Ha exposat a Barcelona, Tokyo, Shanghai, Madrid, Hallein, Girona, Londres i Montblanc.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp