Inauguració oficial de Terrània 2022

El Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc, Terrània, obre les portes fins diumenge al vespre

Ahir a la tarda va tenir lloc el tret de sortida de la dinovena edició de Terrània. A les 5 de la tarda obria les portes el mercat, a l’antiga església de Sant Francesc de Montblanc i, una hora més tard, les autoritats van començar el recorregut inaugural pels diversos espais de l’esdeveniment.

A les 6 de la tarda es va estrenar el relleu de Sant Jordi, obra de Rebeca Muñoz, a l’Ajuntament de Montblanc. Tot seguit, les autoritats van visitar les exposicions que formen part d’aquesta edició del Festival: a la Galeria El Be Negre Ceràmica, al Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre (CIAR) i a la Sala Sant Miquel.

A les 7 del vespre va tenir lloc la inauguració oficial de Terrània 2022, a càrrec de la directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), Agnès Russiñol i Amat.

Amat, acomanpanyada de Xavier Villas, cap de l’Àrea d’Artesania del CCAM, juntament amb les autoritats montblanquines, van fer un recorregut per cadascun dels stands dels ceramistes participants en l’edició d’enguany.

Agnès Russiñol destaca l’alt nivell tècnic del Festival i la gran capacitat de convocatòria internacional, amb els sis ceramistes de la Bretanya que, recordem, enguany és el país convidat:

Xavier Villas, Cap de l’àrea d’artesania del CCAM, també destaca l’alt nivell dels ceramistes catalans, i, en concret, els de la Conca de Barberà:

També vam poder parlar amb la regidora de Turisme, Núria Besora, qui va ser present en l’acte:

L’alcalde de Montblanc, Pep Andreu, destacava que, des dels inicis, Terrània ha tingut sempre la voluntat de tenir un bon nivell tècnic i de qualitat ceramista:

Sobre el fons ceràmic de Terrània que té l’Ajuntament de Montblanc, i que enguany es pot visitar a la Sala Sant Jordi del Claustre de Sant Francesc, Andreu apuntava que, tal vegada, el consistori haurà de plantejar-se trobar un lloc on ubicar-lo.
Andreu apuntava que, si tira endavant la restauració del Celler Cooperatiu, aquest podria ser-ne una possible ubicació:

Per a més informació del Festival Terrània 2022, podeu consultar el programa aquí.

Inaguguració Terrània 2022
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook