MVR

Investigaran la troballa d’un possible enfrontament bèl·lic d’època romana a l’Espluga

El Museu de la Vida Rural i l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica faran les prospeccions passat l'estiu

El Museu de la Vida Rural i l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, l’ICAC, han signat un conveni que permetrà dur a terme uns prospeccions arqueològiques. L’objectiu és investigar una àrea de l’Espluga de Francolí on hi ha constància de la troballa de restes d’armament d’època romana, testimoni d’un enfrontament bèl·lic que potser hauria succeït durant les guerres civils entre Cèsar i Pompeu, lligat amb la famosa batalla d’Ilerda (any 49 aC).

En la primera campanya, que s’efectuarà passat l’estiu, es pretén documentar aquest jaciment, cosa que sens dubte contribuirà a omplir el buit de la recerca sobre les guerres romanes a Catalunya.

Acabada la prospecció arqueològica, es farà l’estudi de materials i la redacció de la corresponent memòria. També es valoraran la continuïtat dels treballs amb noves campanyes anuals i activitats de difusió per donar a conèixer a la comunitat científica i a la població en general els resultats de la recerca.

El conveni s’emmarca en els projectes de recerca “Testimonis arqueològics de la Segona Guerra Púnica al Camp de Tarragona” i “Guerra i conflicte al nord-est de la Península ibèrica en època romanorepublicana (segles III-I aC)”, que dirigeixen els Drs. Jordi López (ICAC) i Jaume Noguera (Universitat de Barcelona).

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp