Ràdio Montblanc

Joan Miquel Oliver, Cris Juanico i les sardanes, protagonistes de les Festes de Sant Maties

La festa major de primavera arrencarà el proper 11 de maig

Les festes de Montblanc s’estan impregnant aquest any de la tradició sardanista, i per Sant Maties no hi faltaran actes relacionats amb aquesta dansa.

Després de la Setmana Medieval, Montblanc prepara ara la seva festa major de primavera, la setmana vinent, amb diverses activitats. Destaca el concert de Joan Miquel Oliver, el divendres 11 de maig a la nit, o el de Cris Juanico amb cobla el dissabte dia 12, un acte que s’emmarca en Montblanc Capital de la Sardana de Catalunya 2018. El concert tindrà lloc al teatre del Casal Montblanquí i les entrades ja es poden comprar a l’Oficina de Turisme.

En aquest sentit, el cartell també reflexa aquesta capitalitat, amb el nano com a protagonista i ballant una sardana. Durant les festes, de fet, hi haurà actes diversos amb la sardana com a protagonista. Diumenge dia 13, per exemple, els gegants participants a la trobada gegantera faran una gran sardana. El regidor de festes, Oriol Pallissó, destaca que “continuem amb aquesta connexió entre les festes de Montblanc i la sardana, i per Sant Maties també es fa evident”. La trobada gegantera que arriba a la 23a edició i que celebrarà els 10 anys dels gegants veguers de Montblanc. Comptarà amb la participació de diverses colles d’arreu del país.

Del programa d’actes destaca també la cinquena edició de la Timbalada dels Dimonis de Montblanc el dissabte 12 o una festa Holly per recaptar fons per la Casa dels Xuklis el diumenge 13.

En el marc de les festes també arrencarà una nova edició de la mostra de tatre amateur, que el grup de teatre Fila Zero de Montblanc ha organitzat per intentar rellançar també el seu projecte tetral.

I com cada any, no hi faltarà el seguici festiu, que actuarà ja divendres a la tarda, després de la salve a Santa Maria, i dissabte al matí. El seguici infantil, d’altra banda, actuarà el diumenge dia 13 de maig a la tarda, fent una cercavila des de Sant Francesc fins a la plaça Major.

Programa d’actes

Divendres, dia 11

A les 7 de la tarda, a la Sala Sant Miquel, INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ del 25è aniversari de la Coral Flor de Lis. (Romandrà oberta fins al dia 20 de maig).
A les 8 del vespre, a l’església de Santa Maria, SALVE SOLEMNE en honor a Sant Maties, amb l’acompanyament de l’Schola Cantorum Sant Miquel.
En acabar, a la Plaça Major, SEGUICI POPULAR (Àliga, Grallers Montblanc, Nanos, Gegants, Banda de Música Verge de la Serra i Ball de Bastons).
A 2/4 de 12 de la nit, a la plaça de Sant Miquel, CONCERT AMB JOAN MIQUEL OLIVER (Antònia Font) i la seva banda. Presentant el seu últim treball “Atlantis”.

Dissabte, dia 12

A les 8 del matí, pels carrers de la vila, MATINES pels grups de grallers de la Vila.
A les 11 del matí, a l’església de Santa Maria, OFICI SOLEMNE, en honor a Sant Maties, patró de Montblanc, amb l’acompanyament de la Coral Flor de Lis, assistència d’autoritats i seguici popular.
En acabar, a la plaça Major, SEGUICI POPULAR (Drac, Àliga, Cucafera, Grallers Montblanc, Mulassa, Grallers “Amics dels Gegants”, Nanos, Gegants, Ball de Bastons, Banda de Música Verge de la Serra i Torraires de Montblanc).
A les 5 de la tarda, des del carrer del Casal, V TIMBALADA. Pels carrers i places de la vila. En passar per la Plaça Major, exhibició de tocs. Organitza: Dimonis de Montblanc.
A les 7 de la tarda, a la plaça Major, BALLADA DE SARDANES amb la Cobla Bellpuig. Reconeixement als membres de les diferents anelles que hi ha hagut a Montblanc. Acte: Capital de la Sardana 2018.
A les 10 de la nit, al Casal, ACTUACIÓ DE CRIS JUANICO I COBLA (Preus: Anticipada 10 € / Taquilla 15 €. Venda d’entrades a l’oficina de turisme a partir del 2 de maig). Acte: Capital de la Sardana 2018
A les 12 de la nit, Pavelló Casal Montblanquí, CONCERT AL·LUCINÒGENS I DJ CARLOS ISSEI Organitza: Dimonis de Montblanc.

Diumenge, dia 13

XXIII TROBADA GEGANTERA A MONTBLANC 10 anys dels Veguers de Montblanc «Mostra de germans de cartó» Organitza: Amics dels Gegants.
A partir de 2/4 de 10 del matí, a la Muralla de Sant Francesc (Davant del mercat), ARRIBADA DE LES COLLES CONVIDADES I PLANTADA DE GEGANTS I BESTIARI

COLLES CONVIDADES: Amb els «germans de cartó»: Gegants del Tricentenari de Barcelona, Gegants d’Ullastrell, Gegants de Mollet del Vallès, Gegants d’Esparreguera, Gegants del Poble Sec de Barcelona, Gegants de Moià, Gegant Antoni Gaudí de Riudoms, Gegants de les Franqueses, Gegants de Martorell, Gegants Lo Curco i la Quera de Juneda, Gegants Els Veguers de Montblanc. I també, amb la participació dels grups locals: Mulasseta de Montblanc Gegants del Barri Montserrat de Montblanc, Aligot i Drac Petit de Montblanc, Àliga i Drac de Montblanc, Cucafera de Montblanc, Grallers de Montblanc.
A 2/4 de 12 del migdia, pels carrers i places del nucli antic, INICI DE LA CERCAVILA DE GEGANTS I BESTIARI Recorregut: Pl. Sant Francesc – Major – St. Josep – Font de la Vila – Riber – Pere Berenguer de Vilafranca – Pl. Major.
A 1/4 d’1, a la Plaça Major, ENTRADA DE LLUÏMENT DELS GEGANTS I BESTIARI Una trentena de gegants d’arreu de Catalunya s’uniran en una gran anella per ballar la sardana «Montblanc capital de la sardana». Acte: Capital de la Sardana 2018.
A la 1, a la Plaça Major, COMIAT DE LES COLLES fins a la plaça de Sant Francesc

A partir de les 11, a les residències de la Vila, VISITA I CANTADA als avis residents. Organitza: Coral Flor de Lis.
A les 12 del migdia, al complex esportiu Josep Gomis, PARTIT DE FÚTBOL dels Veterans C.F. Montblanc i Veterans A.T. Pla de Santa Maria. Organitza: Veterans C.F. Montblanc.
A les 12 del migdia, a la plaça Catalunya, VERMUT PRIMAVERAL, amb música de PD Soul Rebels i concert de Carles Belda. Organitza: L’Empelt – Ateneu popular de la Conca de Barberà.
A la 1 del migdia, a la plaça Major, DIADA CASTELLERA DE SANT MATIES, amb l’actuació dels Xiquets de Cambrils, Xiquets de Vila-seca i Torraires de Montblanc. Organitza: Torraires de Montblanc.
A 2/4 de tres de la tarda, a la plaça Catalunya, DINAR POPULAR – Donatiu de 8€ – fideuà de peix + beguda + pa + postres (opció vegetariana). Organitza: L’Empelt – Ateneu popular de la Conca de Barberà.
A les 2/4 de 6 de la tarda, des de la plaça de Sant Francesc, CERCAVILA DEL SEGUICI PETIT
A arribar, a la plaça Major, ACTUACIÓ DEL SEGUICI PETIT (Drac Petit i Aligot, Grallers de la “Colla Petita”, Mulasseta, Grallers “Amics dels Gegants”, Colla Petita del Ball de Bastons i Colla Petita dels Torraires de Montblanc).
A continuació, a la plaça Major, FESTA HOLI, activitat per recaptar fons per la casa del Xuclis de l’AFANOC. Organitza: Totalgym i Energy for you.
A 2/4 de 7, al Teatre del Centre Cultural Sant Jordi, INICI DE LA MOSTRA DE TEATRE AMATEUR Actuació del grup de Teatre de Sant Joan de Vilatorrada, amb «Cop de Rock». Preu: 10€. Organitza: Grup de Teatre Fila Zero.

ALTRES ACTES

Dissabte, dia 19

NITS DELS MUSEUS 2018 “DANSA I MÚSICA AL MUSEU” (ACTES GRATUÏTS)
A les 10 de la nit, al Centre d’Interpretació d’Art Rupestre, VISTA GUIADA AMB DANSA on l’Art Rupestre i la dansa contemporània es fusionaran, per traslladar-nos a un món màgic i espiritual a través de les manifestacions corporals de la dansa i de les pintures rupestres de les nostres muntanyes. (Amb la col·laboració de l’Escola de Dansa del Casal de l’Espluga de Francolí).
A les 11 de la nit, al Museu Marès, VISITA COMENTADA AMB CANT GREGORIÀ Es comentaran les principals obres del museu, amb l’acompanyament de les interpretacions de cant gregorià per la Schola Cantorum Sant Miquel de Montblanc. Organitza: Museu Comarcal de la Conca de Barberà

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp