Jorge Fernández guanya el premi Pont Vell de poesia mentre que el Portal de Bové de narrativa queda desert

Els guardons del certamen literari Vila de Montblanc s'entregaran en una gala el proper 1 de setembre

L’Ajuntament de Montblanc i l’Associació Literària l’Escarritx han donat a conèixer, aquest dimecres en una roda de premsa, els guanyadors de la quarta edició del certamen literari Vila de Montblanc.

Jorge Fernández amb l’obra ‘Els teus boscos indicibles’ ha guanyat el premi Pont Vell de poesia dotat amb 2.000 euros.

Jorge Fernández Gonzalo (Madrid, 1982) és doctor en Filologia Hispànica per la Universitat Complutense amb una tesi sobre la poesia de Claudio Rodríguez, i Doctor en Filosofia per la Universitat Autònoma de Madrid, amb una tesi sobre Slavoj Žižek.

Encara que és més conegut per ser l’autor de l’assaig Filosofia zombi (Finalista Premi Anagrama d’Assaig, 2011). Ha publicat onze llibres d’assaig. A la seva tasca investigadora cal afegir una reconeguda trajectòria com a poeta. És autor de cinc poemaris, tots ells en castellà, però el passat gener va rebre el premi Joan Alcover del Certamen literari Ciutat de Palma amb el poemari «Ecogrames», que aviat veurà la llum. ‘Els teus boscos indicibles, serà, doncs, la seva segona obra en català.

D’altra banda, el premi Portal de Bové de narrativa, dotat amb 5.000 euros, ha quedat desert. El jurat ha considerat que de les 57 novel·les presentades cap era apta per ser guardonada amb el premi Portal de Bové.

Sergi Olivan, president de l’Ass. literària l’Escarritx

És la quarta edició del certamen literari, i ha estat la més participativa, amb 107 obres presentades: 50 poemaris i 57 novel·les. Són una vintena d’obres presentades més que l’any passat.

La gala d’entrega dels premis del certamen literari Vila de Montblanc serà el proper divendres 1 de setembre a 2/4 de 9 del vespre al claustre de Sant Francesc. La gala serà presentada per Eduard Contijoch, escriptor, comunicador, i estret col·laborador de l’associació l’Escarritx. Un cop acabada la gala, se celebrarà un sopar literari al mateix claustre, a càrrec del Restaurant Sant Francesc. Les inscripcions estan obertes fins al 25 d’agost i es poden fer a la llibreria la Baldufa, per bizum o transferència. Durant el sopar, hi haurà música en directe, jocs literaris i actuacions del grup de teatre Fila Zero.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook