Cedida

Josep Andreu lidera un corrent d’ERC que demana llistes conjuntes a les eleccions europees

Nova Crida Nacional a ERC ha fet públic un manifest on es demana la unitat de l'independentisme i es posa èmfasi en la necessitat de reformular les estratègies

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, juntament amb diversos militants i simpatitzats d’Esquerra Republicana, van presentar ahir un manifest en què demanen que els republicans s’afegeixin a la CUP i al PDeCAT per fer una llista conjunta de cara a les eleccions europees.

En aquest manifest de la Nova Crida Nacional a ERC, que es pot llegir íntegrament a la web cridanacionalerc.cat; es diu que “militants i simpatitzants d’ERC” es veuen en la “necessitat de reformular les estratègies de l’independentisme després del 1r aniversari” dels fets ocorreguts l’octubre de l’any passat.

A partir d’aquí, del manifest en sorgeixen 5 exigències. D’una banda, es demana la unitat de l’independentisme i es fa palesa de la necessitat d’un acord entre tots els grups independentistes amb l’objectiu que la República Catalana sigui una realitat reconeguda internacionalment. Així mateix, es demana superar els acords puntuals i fer una estratègia compartida a curt i mitjà termini. A més, s’apunta fer una àmplia candidatura republicana i unitària a les properes eleccions europees i es demana recuperar la unitat d’acció al Parlament de Catalunya.

En el segon punt es demana la vigència del referèndum de l’1 d’Octubre i del mandat que se’n va derivar amb la proclamació de la República catalana. Així, es posa èmfasi en la necessitat de no desmerèixer els més de 2 milions de persones que van participar del referèndum i s’assenyala que cal una pressió popular catalana per tal que l’Estat negociï.

La tercera demana que es fa en aquest manifest de la Nova Crida Nacional a ERC és la mobilització popular i la unilateralitat, tot considerant que no es pot renunciar a la mobilització popular.

En el quart punt es destaca que tota negociació que s’emprengui amb l’Estat espanyol, s’ha de fer amb unes condicions mínimes i sense presos polítics. A més, consideren que s’ha de fer en condicions de bilateralitat i d’igualtat entre les dues parts: Catalunya i l’Estat espanyol.

El manifest conclou amb una cinquena demanda: convertir el recent creat Consell per la República en un govern a l’exili, que funcioni com a institució referencial de la República Catalana a nivell internacional.

Precisament, el passat mes d’octubre, l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, va participar a l’acte fundacional de la Crida Nacional i ja en aquell moment va fer notar la necessitat de la unitat independentista:

Aquest manifest de militants d’ERC va ser presentat ahir de la mà de Pep Andreu, i també de l’economista Xavier Martínez; i l’exdelegat de la Generalitat a Perpinyà, l’historiador Enric Pujol.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp