@CridaNacional

Josep Andreu participa a l’acte fundacional de La Crida apel·lant a la unitat de l’independentisme

L'alcalde de Montblanc, militant d'ERC, es va sumar a l'acte d'aquest dissabte a Manresa

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, va participar aquest dissabte, a títol individual, en l’acte fundacional de La Crida Nacional per la República, el moviment polític impulsat per Carles Puigdemont, Quim Torra i Jordi Sánchez.

Andreu, un dels militants històrics d’Esquerra Republicana de Catalunya, s’ha sumat a la crida per “la unitat de l’independentisme”, segons ha declarat. “Sóc aquí perquè crec que és indispensable la unitat de tots els independentistes per aconseguir els nostres objectius”, ha dit Josep Andreu en l’arrancada de la seva intervenció a la convenció celebrada a Manresa, on ha estat rebut amb crits de “unitat”. Com ja va manifestar en una entrevista a TAC12, ha refermat el seu compromís perquè l’independentisme es presenti en una sola llista a les eleccions europees i ha expressat que “hi anem tots els independentistes junts per ser la primera llista i que sigui la porta, la clau que obri les presons i l’exili dels nostres companys i amics”.

En declaracions a Ràdio Montblanc i TAC12, Andreu ha assegurat que “a Montblanc ens presentarem com ho hem fet fins ara, amb Agrupament Catalanista, que suma per Esquerra Republicana, però crec que en eleccions com les europees pot ser una bona eina perquè tot l’independentisme es presenti conjuntament”. Andreu també ha aclarit que va comunicar a la direcció d’ERC la seva intenció de participar a l’acte de La Crida, i ha assegurat que “tot i que no van aplaudir la meva decisió, tampoc em van dir que no ho podia fer”. Andreu, per cert, va participar a l’acte amb una xapa on s’hi podia identificar Oriol Junqueras, líder d’ERC, que està tancat a la presó des de fa ja gairebé un any.

Josep Andreu ha estat una de les principals sorpreses de l’acte de presentació del nou moviment polític, ja que d’entrada Esquerra Republicana no hi ha donat suport. El projecte de La Crida ha arrancat amb 9.500 fundadors i més de 50.000 adherits.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp