AMI

Josep Andreu tanca la seva etapa com a president provisional de l’AMI

L'assemblea de l'entitat independentista ha escollit Neus Lloveras com a nova presidenta

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha tancat aquest divendres la seva etapa com a president en funcions de l’Associació de Municipis per la Independència. L’AMI ha celebrat la seva Assemblea General aquest divendres a Cerdanyola del Vallés on l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha estat escollida presidenta.

“Vaig assumir la presidència quan Puigdemont va ser escollit president de la Generalitat i sempre hem seguit unanimitat absoluta en tot el procés, és el llegat que puc deixar”, ha explicat l’alcalde, Josep Andreu, que ha recordat que “la mostra d’unitat que ha mostrat l’AMI també ha de ser un referents pels partits i formacions que també treballen per la plena sobirania de Catalunya”.

En el seu discurs, la nova presidenta s’ha mostrat orgullosa de poder presidir l’entitat en «un moment històric i excepcional, però molt emocionant». Entre els objectius que la nova presidenta s’ha marcat en el nou mandat destaquen l’eixamplament del suport al procés a través del municipalisme, la internacionalització del procés donant a conèixer la situació que viu Catalunya al municipalisme de tot el món i el treball per la unitat d’acció de tots els municipis independentistes perquè «ara no és l’hora dels protagonismes». En aquest sentit també s’ha compromès a donar «un toc d’alerta» al Govern en cas que el «procés s’encalli».

La nova Comissió Executiva, el màxim òrgan polític de l’AMI, vol mostrar, segons Lloveras, la pluralitat política i diversitat territorial de les institucions públiques adherides a l’associació. A més de Lloveras, Jordi Gaseni, alcalde de l’Ametlla de Mar, ha estat escollit com a vicepresident primer i Eduald Calvo, alcalde d’Argentona, com a vicepresident segon. La resta de vicepresidències han recaigut en els alcaldes Josep Maria Corominas (Olot), Montserrat Fornells (Vilanova de l’Aguda), Ferran Bel (Tortosa), Miquel Buch (Premià de Mar i president de l’Associació Catalana de Municipis) i Jordi Solé (Caldes de Montbui). L’alcalde d’Arenys de Munt, Joan Rabasseda, es manté com a secretari i l’alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, com a tresorer.

Josep Andreu continuarà a l’executiva com a vocal, juntament amb altres alcaldes i alcaldesses com Marta Madrenas (Girona), Albert Batet (Valls), Jordi Munell (Ripoll), Fèlix Alonso (Altafulla), Mercè Esteve (Begues), Mireia Solsona (Matadapera), Lluís Guinó (Besalú), David Saldoni (Sallent), Andreu Francisco (Alella), Ramon Roqué (Sant Joan de les Abadesses), Elisabet Ferreres (Montesquiu) i Carme Freixa (Vallfogona de Ripollès) i el regidor Francesc Barbero (Flix).

En el cas del Consell Directiu, l’òrgan territorial de l’AMI, està integrat per una cinquantena d’alcaldes i regidors i estan representades les diferents comarques catalanes.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp