Jordina Moix

Junts per Montblanc demana convocar un ple extraordinari pels aiguats del 22 d’octubre

Tindrà lloc aquest dimecres 13 de novembre

Junts per Montblanc ha demanat la convocatòria d’un ple extraordinari a l’Ajuntament per debatre una moció sobre els aiguats del passat 22 d’octubre. El grup municipal ja ha entrat la petició al consistori, i el ple se celebrarà, previsiblement, aquest dimecres 13 de novembre.

Els regidors del Junts per Montblanc volen proposar mesures per ajudar als damnificats, com ara bonificar els impostos i taxes municipals com ara l’IBI, la recollida d’escombraries, l’aigua, així com les llicències d’obres. El seu portaveu, Marc Vinya, destaca que “calia convocar un ple per aprovar aquests ajuts a tothom qui ha patit les conseqüències d’aquest desastre. Com que el govern no va fer el pas, el nostre grup va decidir prendre la iniciativa”.

El partit demana també que es crei una oficina específica per assessorar en qüestions legals i per ajudar en els tràmits. També proposen que l’Ajuntament crei una línia de subvencions per ajudar a sufragar les despeses per adquirir béns i serveis bàsics per als afectats.

Junts per Montblanc també proposarà al ple que l’Ajuntament de Montblanc faci de mediador amb les entitats bancàries amb la intenció que s’aplacin i/o es fraccionin els pagament de préstecs i altres deutes que els afectats puguin tenir. A banda, també es demanarà que es posi a disposició de les persones afectades, un servei gratuït d’atenció psicològica, si fos necessari.

Si bé Junts per Montblanc va fer la petició de ple extraordinari el passat 31 d’octubre, asseguren que ho han fet públic ara “per no interferir en les eleccions d’aquest diumenge. No volíem fer electoralisme amb aquesta qüestió”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp