Josep Morató/EFMR

La 10a Festa del Trepat omplirà de vi, art i música Barberà de la Conca

Tindrà lloc del 14 al 16 de juny

Barberà de la Conca ho té tot a punt per tornar a obrir els portals de les cases del centre històric i donar a conèixer el trepat. Aquest any faran festa grossa amb la 10a Festa del Trepat que arriba aquest cap de setmana i de divendres a diumenge omplirà de vi, art i música el municipi.

Un recital poètic amb tast de vi trepat a l’Hort dels Moliners ha servit a l’organització per presentar aquest dissabte 8 de juny la programació i novetats de la festa.

Un any més, els portals de les cases Barberà de la Conca obriran aquest pròxim cap de setmana per acollir els celleristes de la comarca i la mostra d’artistes del territori. En total seran divuit celleristes de la comarca que participaran en aquesta nova edició.

El president de l’Associació de la Festa del Trepat, Jordi Miró, ha explicat que aquest any estan de doble aniversari amb els 10 anys de la creació de la Festa del Trepat i els 125 anys de la creació de la Cooperativa de Barberà. També ha donat les gràcies “a una colla de gent, més jove” que agafarà el relleu aquest desembre en l’Associació de la Festa del Trepat, “sense ells no seria possible”. Miró, també ha explicat que el leitmotiv d’enguany seran les persones, concretament “totes les persones que han ajudat aquests anys i que fan possible la festa” rebran aquest reconeixement simbòlic.

Més actes en la celebració dels 10 anys de Trepat a Barberà

Durant el dissabte i diumenge durant tot el dia hi haurà la mostra de Vi+Art i els visitants podran realitzar la ruta pels portals més emblemàtics pels carrers de Barberà. Cada portal allotja un celler i un artista. Aquest maridatge és un dels principals èxits d’aquesta festa que any rere any s’ha consolidat i que la fa única i diferent.

Simultàniament a la mostra, s’han programat multitud d’actes que complementen la festa i asseguren una edició d’allò més entretinguda. Els cellers aprofiten per fer presentacions de vins i maneres de vinificar el trepat. També es faran moltes més activitats com la visita a vinyes de trepat, recitals de poesia, tallers realitzats pels mateixos artistes, oferta gastronòmica de tapes, exposicions, trobades de col·leccionistes i activitats per als més petits al portal infantil, entre d’altres. Al migdia i per agafar forces, fideuada popular a la plaça de l’Ajuntament.

El dissabte a partir de les 18h i fins ben entrada la nit arrenquen tot un seguit d’espectacles i concerts per a totes les edats que es faran a diferents places i que acabaran al pati del Castell Templer amb els concerts de The Swing Cats del Taller de Músics i el grup de versions local Moska Gat.

Les activitats a primera hora de diumenge es concentren als voltants de la Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca i s’iniciaran amb l’esmorzar popular, l’exposició de tractors antics i la trobada de col·leccionistes de xapes de cava. Amb motiu de la celebració del 125è aniversari de la Cooperativa s’inaugurarà l’obra de l’artista Enric Adserà “Oda al passat” i es presentarà el nou vi escumós ancestral. La mostra Vi+Art continuarà fins a les 14h i l’edició d’aquest any finalitzarà amb una paella popular i trepat a dojo com no pot ser d’altra manera.

Es pot consultar tota la programació així com els cellers i artistes que participaran de la 10a Festa del Trepat al web www.festadeltrepat.cat

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp