La 20a edició de Terrània rep 4.500 visitants, una mica més que l’any passat

Montblanc ha estat, aquest cap de setmana, la capital de la ceràmica artística

La 20a edició de Terrània no ha decebut i ha tancat amb més visitants i més vendes que l’any passat. En total, 4.500 persones van passar pel claustre de Sant Francesc per no perdre’s les peces ceràmiques de prop d’una trentena de professionals vinguts d’arreu.

El Festival Internacional de la Ceràmica de Montblanc també va acostar-se a les xifres prepandèmiques pel que fa a les vendes. Enguany, els ceramistes han fregat els 30.000 euros facturats, una dada prop de 5.000 euros superior a la de la darrera edició i uns 3.000 per sota de la del 2019.

Amb tot, l’Ajuntament celebra haver arribat a les 20 Terrànies amb tan bona salut. Els professionals del sector reconeixen Terrània com un referent estatal. Terrània, però, també està pensat per als que no són entesos i els tallers de calat i torn han estat un èxit. Aquest últim, però, és més difícil del que sembla.

L’exposició central de Terrània estava dedicada als senantins Núria Albà i Lluís Soler, fidels col·laboradors del festival. El guanyador del premi a la millor unitat artística va ser per Bojana Ristevski, procedent del país convidat d’enguany, Eslovènia. La seva escultura passarà a formar part del patrimoni montblanquí.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook