Ràdio Montblanc

La 29ena edició de la Setmana Medieval espera una arribada massiva de visitants

El fet que la representació de la Llegenda es faci el dia de Sant Jordi ha disparat la venta d'entrades anticipades

Montblanc ja ho té tot apunt per viure la 29ena edició de la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi. El pregó del caricaturista montblanquí Joan Vizcarra servirà per donar el tret de sortida a l’edició d’aquest 2016 aquest proper divendres.

Entre les novetats d’enguany, destaca la recuperació dels jocs medievals nocturns, un dels espectacles de gran format que es farà al fossar de la muralla de Santa Tecla. També s’ha renovat l’espectacle de la Dracum Nocte, que torna a Sant Francesc amb un guió que parteix dels diversos guions que s’han realitzat al llarg de la història, i s’ha ideat una representació de la Llegenda de Sant Jordi per als més petits que es farà al claustre de Sant Francesc els dos caps de setmana de la festa.

La d’aquest any també serà la Setmana Medieval de la consolidació del format renovat de la representació de la Llegenda de Sant Jordi, estrenat l’any 2014. El fet que enguany es representi el dia de Sant Jordi ha disparat la venta d’entrades anticipades.”El fet que la representació es faci el dia de Sant Jordi farà que hi hagi molt de públic”, ha explicat el president de l’Associació Medieval, Joan López.

Montblanc espera una arribada massiva de visitants els dos caps de setmana de la festa. Un any més, servirà per projectar la vila medieval arreu del món.Per poder acollir tot el volum de gent que arribarà els dos caps de setmana, l’Ajuntament ha habilitat diversos aparcaments. “Un dels que hem habilitat enguany està a un terreny de l’avinguda General Prim, a tocar del Sól de l’Horta”, ha explicat l’alcalde, Josep Andreu. Enguany, a més, l’Associació Medieval i l’Ajuntament han treballat intensament en un pla d’autoprotecció per millorar la seguretat de la festa, i també en una millor regulació de les tavernes medievals.

El tret de sortida a la festa es farà divendres a la nit amb la Dracum Nocte i els concerts d’Esne Beltza i El Son de la Chama. Del primer cap de setmana destaca la representació de la Llegenda i el Pacte Feudal, a més de l’entrega de la rosa que enguany es farà a la plaça de Sant Francesc. I del segon cap de setmana destaca el sopar medieval, els jocs medievals i l’espectacle “Sant Jordi, l’endemà”. No hi faltarà el mercat medieval, el mercat d’esclaus, la mostra d’oficis i espectacles de petit format que es faran els dos caps de setmana de la festa. La Setmana Medieval arrencarà divendres i s’allargarà fins al proper 1 de maig.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp