La 35a Setmana Medieval torna a la normalitat i espera milers de visitants

Pilarín Bayés rebrà l'espasa d'honor de l'Associació Medieval a l'acte de cloenda

Montblanc es prepara per viure una 35ena edició de la Setmana Medieval a ple rendiment. Després de la suspensió de la festa l’any 2020 per la pandèmia, i de l’edició del 2021 de només un cap de setmana, enguany es recuperen els dos caps de setmana de festa, com abans de la pandèmia. I s’espera una gran afluència de públic. Ho demostra el ritme de la venda d’entrades, amb les localitats exhaurides de la Llegenda a la sessió de les 9 des de fa dues setmanes. De fet, se n’han venut ja més de 2.000 entre les dues sessions.

Des de l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi asseguren que hi ha ganes de Setmana Medieval.

Maties Martí, president Ass. Medieval de la Llegenda de Sant Jordi

Després d’una Setmana Santa excepcional, l’Ajuntament de Montblanc preveu rècord de visitants. Esperen viure una Setmana Medieval de plena normalitat.

Josep Andreu, alcalde de Montblanc

Una 35a edició edició de la festa que reviurà, un any més, la llegenda de Sant Jordi i el passat medieval de Montblanc. Són novetat la cantata teatral de la Llegenda de la Princesa i Sant Jordi. Fa tres anys la van cantar 400 nens i nenes de la comarca, i l’any passat es va fer en format audiovisual. Enguany es porta a l’escenari, en un espectacle per a tota la família que es podrà veure al claustre de Sant Francesc els dos caps de setmana.

Enguany també es recupera el Torneig Medieval nocturn, que estrena emplaçament a la muralla de Sant Francesc. I s’estrena la primera escena de realitat virtual del projecte ‘Sant Jordi tot l’any’ amb l’entrega de la rosa al portal de Sant Jordi.

També és novetat l’acte de cloenda, Dones de Llegenda, que posa en valor el paper de la dona a l’època medieval. Servirà per tancar la festa, en un acte on s’entregarà l’espasa d’honor de l’Associació Medieval a la il·lustradora Pilarín Bayés.

La festa, que compta amb uns 900 participants, ja té a punt tot l’engranatge, després de mesos de feina i assajos.

Joan Anton Font, Rei de la 35a Setmana Medieval de Montblanc
La Reina, el Sant Jordi i la Princesa, M. Serra Balanyà, Josep M. Roca i Anna Cubero, parlen de les ganes de celebrar la Setmana Medieval

El tret de sortida serà aquest divendres 22 d’abril, amb el pregó de la meteoròloga de RAC1, Mònica Usart. La festa recupera també el mercat medieval pels carrers i places de la vila, espectacles de petit format, la mostra d’oficis i el mercat de vins i caves de la DO Conca de Barberà.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp