Ràdio Montblanc

La banda del Misteri de l’Hort estrena uniforme i bandera aquest Dijous Sant

Divendres Sant es viuran els actes més tradicionals de la Setmana Santa montblanquina

Els actes més tradicionals de la Setmana Santa montblanquina arrenquen, des de fa cinc anys, ja el Dijous Sant. La confraria del Misteri de l’Oració de l’Hort celebra cada Dijous Sant una processó, traslladant el seu misteri des de Sant Francesc fins a Santa Maria, on s’hi celebra una missa. En acabar es fa la segona part de la processó fins a Sant Marçal.

Aquesta processó té, com a particularitat, que a mig recorregut s’atura per escoltar el cant d’una saeta interpretada per Paco Alegria. Enguany, a més, la processó serà especial perquè la banda estrena vestimenta. “Hem aconseguit fer uniformes propis de banda, hem fet un nou estendard i també noves medalles pròpies de la confraria”, explica el seu president, Francisco Lao. La processó sortirà a un quart de vuit del vespre des de Sant Francesc. Primer ho farà la banda, que anirà fins a la plaça Poblet i Teixidó a recollir el misteri, i després continuarà primer fins a Santa Maria i després fins a Sant Marçal.

El Divendres Sant més tradicional
El Divendres Sant a Montblanc començarà ben aviat al matí amb el Viacrucis dels Armats de la Sang des de Santa Maria fins al pla de Santa Bàrbara. Serà a les 8 del matí.

Durant el dia, el principal atractiu serà veure els canvis de guàrdia que els Armats faran a la vetlla del Sant Crist a l’església de Sant Miquel de Montblanc. També es podran veure als carrers del centre històric els misteris exposats. Això serà fins al vespre, quan es recolliran per, a les 10 de la nit, participar a la processó del Sant Enterrament. La nit s’acabarà, després de la processó, amb la tradicional actuació dels Armats a la plaça Major de Montblanc.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp