Ajuntament de Montblanc

La cinquena edició de la Universitat Nova Història aterra a Montblanc aquesta setmana

De l'1 al 5 d'agost es faran xerrades per revisar diversos capítols de la història

Aquesta setmana arrenca a Montblanc la cinquena edició de la Universitat Nova Història, que un any més revisarà alguns dels capítols de la història. De l’1 al 5 d’agost el claustre i església de Sant Francesc acollirà les conferències, xerrades, tastos de vins i cinema a la fresca.

Josep Andreu, alcalde de Montblanc, “convida a tothom a descobrir unes jornades que generen debat i exposen l’abast de coses insospitades que es donaven per bones i que són just el contrari d’allò que diu l’estudi històric”.

Albert Codinas, President de l’Institut de Nova Història, “agraeix a l’Ajuntament de Montblanc i a la vila la celebració d’aquesta edició que explica que es tracta d’una anàlisi d’un grup de persones que ho fan de forma desinteressada posant a sobre la taula la història des d’un punt de vista diferent de com s’han exposat fins ara”.

Jordi Bilbeny, historiador, “aquests últims anys estem veient com el discurs oficial tergiversa la realitat en un estat de dret en ple segle XXI, imaginem doncs que passava al segle XV, XVI o XVII. La trobada és un espai per la raó, pel pensament, per l’estudi, pel debat, per les proves per posar de manifest una veritat ocultada. Hi convidem a tothom a assistir, ja que es tracta d’un espai inclusiu en què no defensem que el que presentem siguin afirmacions categòriques però si que afirmem que allò que ens ha arribat ha estat subjecte al filtre del poder oficial”.

Hi haurà xerrades amb títols com ara ‘Com estudiar científicament la falsificació de la Història’ o ‘La primera carta impresa d’En Colom fou en català’.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp