Tarragona Digital

La ciutadania de Montblanc valora amb un notable els actes de la Festa Major 2019

Fins a 156 montblanquins i montblanquines han realitzat l'enquesta per valorar la Festa Major d’enguany

La regidoria de cultura i festes de l’Ajuntament de Montblanc ja té els resultats de l’enquesta de la Festa Major 2019. Es va fer pocs dies després de la celebració de la festa per conèixer l’opinió de la ciutadania i poder-la millorar de cara a les properes edicions.

La valoració global de la festa ha estat d’un notable, doncs la majoria de persones participants l’han valorat entre 6 i 9. La participació, que ha sigut significativa, ha agafat una mostra de població de totes les edats, des de la joventut fins als majors de 60 anys.

Un total de 156 persones van respondre l’enquesta online, aconseguint una valoració global de notable. Si s’aprofundeix més en els resultats, s’observa que la valoració de l’organització per un 65% dels enquestats és entre bona i molt bona, mentre que tan sols un 10% de les persones l’han qualificat com a insuficient.

Un altre dels aspectes que es valoraven era la ubicació dels diferents actes. En aquest cas, tres quartes parts dels enquestats l’han trobat entre correcte i molt correcte, per bé que cal gestionar millor les nits de festa seguides en un mateix espai.

Malgrat que la valoració de la seguretat en general també és bona, és cert que hi ha mostres d’incivisme que preocupen a la població. Aquest és un dels aspectes on caldrà posar-hi atenció per tal de millorar el comportament de determinats col·lectius.

Tot i aquestes mostres d’incivisme, la neteja dels carrers i places ha estat valorada com a bona o molt bona per més del 70% de la ciutadania que han realitzat l’enquesta. En aquest sentit, la brigada municipal ha realitzat esforços importants per millorar la neteja dels espais.

El cartell i els nous actes de Festa Major també ha estat valorat positivament en la majoria.

Finalment, pel que fa als actes més tradicionals o bé consolidats d’edicions anteriors, cal
valorar l’èxit d’esdeveniments com Cuckània, Beu les bèsties, els concerts de nit o bé el Seguici Popular. L’Ajuntament anuncia que l’enquesya, l’any vinent tindrà continuïtat i servirà, de forma molt important, tant per millorar els aspectes que no han funcionat, com per consolidar aquells valorats més positivament.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp