CIAR

La Conca celebra el Dia Internacional dels Museus amb diverses activitats

Hi haurà jornades de portes obertes i visites guiades als museus de la comarca

La Conca de Barberà celebrarà, un any més, el Dia Internacional dels Museus amb diverses activitats. La jornada es farà aquest dimecres, dia 18 de maig, però serà dissabte quan tinguin lloc les activitats. Serà també dissabte quan es celebri una nova edició de la Nit dels Museus, amb l’objectiu d’obrir els museus a la nit.

A Montblanc, hi haurà jornades de portes obertes al Museu Comarcal aquest dimecres. A més, dissabte es podrà visitar a la nit el Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre, entre les 9 del vespre i la 1 de la matinada. També es farà una visita comentada al Museu d’Art Marès.

D’altra banda, també s’han sumat als actes el Museu de la Vida Rural, el Museu i Forn del Vidre i Paratge Natural de Poblet, que faran una activitat conjunta sota el títol ‘Orígens’. Cada espai oferirà una visita d’aproximadament una hora de durada, durant la qual es podran conèixer els trets més singulars de cada lloc. Així, la ruralitat, el vidre i els ambients forestals esdevindran l’escenari d’una visita combinada en la qual els participants seran els protagonistes juntament amb l’aire, la terra, l’aigua i el foc.

L’activitat s’adreça especialment a famílies que vulguin experimentar i sentir el vincle dels quatre elements amb el món rural, els oficis artesanals i l’entorn natural on tenen lloc tals experiències, i tindrà lloc aquest proper dissabte dia 21 de maig entre les 4 i les 8 del vespre.

El Dia Internacional dels Museus (DIM) se celebra anualment el 18 de maig. És un esdeveniment organitzat pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM) des del 1977, que té com a objectiu conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de la societat.

L’edició d’enguany està dedicada al tema Museus i Paisatges Culturals, tot reconeixent el paper que juguen els museus en l’educació i l’enriquiment de les cultures, els intercanvis culturals, i en la interrelació i la cooperació dels diferents pobles del món.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp