ANC Conca

La Conca celebrarà el 3 de setembre un acte previ a la Diada

'La Conca s'activa per la República Catalana' defensarà les infraestructures i la sanitat

L’ANC Conca de Barberà prepara un doble acte previ a la Diada, que tindrà lloc el 3 de setembre i que començarà amb una marxa de cotxes de Lleida fins a la plaça Sant Francesc de Montblanc al matí i a l’Espluga de Francolí a la tarda, sobre la sanitat. Unes mobilitzacions que volen tornar a activar, il·lusionar i a fer protagonista del procés, a la societat civil de la comarca.

Al matí, s’arribarà a Montblanc amb una marxa de cotxes per la N-240 des de Lleida, passant per les Borges Blanques, Vinaixa i l’Espluga de Francolí. Amb aquesta marxa es vol reivindicar la necessitat creixent de millorar la comunicació viària entre la zona del Camp i les comarques del sud de Lleida degut al dinamisme econòmic de les poblacions i àrees que travessa, per tant, a favor del rescat de la concessió de l’autopista AP-2 entre Montblanc i Lleida.

A les 2/4 de 12 del matí s’anirà a la plaça de Sant Francesc de Montblanc per defensar les infraestructures, un dels greuges que més ha perjudicat a Catalunya i que avui continuen sense solució: el corredor del mediterrani, del qual, després d’anys d’estudis i negociacions, encara se’n desconeix la data d’inauguració; la manca d’inversions en línies ferroviàries i la necessitat d’una via ràpida entre Lleida i Tarragona (continuïtat de l’A27) mitjançant l’alliberament de l’AP-2.

A 2/4 de 7 de la tarda, l’Espluga de Francolí acollirà a la plaça de l’església un acte denunciant un altre greuge de l’Estat Espanyol, aquest cas sobre el sistema sanitari català, a partir de la frase extreta de la conversa entre el ministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz i l’ex cap de l’oficina Antifrau de Catalunya, Daniel De Alfonso: “Les hemos destrozado el sistema sanitario”.

Aquests són uns actes inclusius i reivindicatius que convida a tothom a formar-ne part. També hi haurà parades de marxandatge independentista, material divulgatiu i argumentari a favor de la Independència. En aquest punt també es podran adquirir les samarretes de la Via a Tarragona per al proper Onze de Setembre. L’ANC, de fet, fa una crida per omplir la Rambla Nova de Tarragona.

Aquest any, l’Assemblea treballa per tal que ens Activem per la República Catalana. L’ANC vol evidenciar que, després de la nova victòria del PP a les eleccions del 26J, la suspensió de la declaració del 9N, els judicis pendents a l’expresident Artur Mas i les exconselleres Ortega i Rigau, l’acció penal que el govern espanyol demana contra la presidenta del parlament de Catalunya, Carme Forcadell, l’única manera d’assolir els canvis necessaris és amb la consecució de la República Catalana mitjançant un Referèndum Unilateral d’Independència (RUI) per garantir la protecció social i el benestar dels catalans, així com garantir un entorn propici per al progrés de l’economia i les empreses del país.

L’ANC Conca ha organitzat nombrosos actes durant els darrers tres anys per difondre els arguments de la independència a la comarca. Entre molts d’altres en destaca l’acte central, previ a la Diada, que Conca de Barberà ha organitzat des de l’any 2012. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp