CCCB

La Conca de Barberà aprova el pla estratègic 2018-2025

Entre les mesures, destaca l'elaboració d'un estudi sobre l'habitatge a la comarca

El ple del Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha aprovat, de manera definitiva, el Pla Estratègic de la Conca 2018-2025. Ho feia aquest dilluns amb la unanimitat de tots els grups polítics de l’ens comarcal.

El document aprovat fixa el full de ruta de la comarca per als propers anys, i ha estat fruit d’un any de treball. De fet, el document s’ha elaborat a través d’un procés participatiu on hi han participat entitats i agents econòmics del territori i ciutadans a títol individual.

Entre les prioritats del document, hi ha la de millorar l’habitatge a la comarca per evitar així el seu despoblament. De fet, el Consell Comarcal ha anunciat que encarregarà un estudi a la Càtedra d’Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili per fer una diagnosi de la situació de l’habitatge a la comarca.

El president del Consell Comarcal, Francesc Benet, ha explicat en una entrevista a Ràdio Montblanc que “la nostra és una comarca generadora de llocs de treball però no els podem oferir lloc per viure. La Conca s’està envellint, i això ho hem de revertir”. Assegura que “la idea que tenim no és fer grans expansions urbanístiques, volem repartir la població en diversos nuclis de la Conca”. Afegeix, però, que cada Ajuntament té competència en matèria d’habitatge i que això seran només recomanacions.

Més enllà de l’habitatge, el document recull fins a 150 propostes per millorar la comarca en els propers anys. Destaca el projecte per acabar amb els problemes d’aigua de la Baixa Segarra-que ja està en marxa-, la millora de les telecomunicacions o la implantació a la comarca d’un cicle formatiu dual agroalimentari per donar resposta a les necessitats de les empreses de la Conca. També s’està treballant en la creació d’un centre d’empreses com el de Concactiva però a Santa Coloma de Queralt, on també s’hi vol construir un viver de cerveses.

El document va rebre fa uns dies llum verda al Consell d’Alcaldes i ara ha estat el plenari del Consell Comarcal de la Conca qui ha ratificat el document per poder-lo aprovar de manera definitiva.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp