RM

La Conca estrena el viver de cavistes, un projecte pioner i únic a Europa

S'ha instal·lat a l'antiga cooperativa de Montblanc amb una inversió de 58.000 euros

La Conca de Barberà estrena el viver de cavistes, únic a Europa. Es tracta d’un projecte pioner que ha posat en marxa el Consell Comarcal de la Conca de Barberà a l’antiga cooperativa de Montblanc, propietat de l’Ajuntament.

El consistori ha cedit les instal·lacions per posar en marxa el viver, que funcionarà igual que el de celleristes a Barberà. Permetrà a emprenedors de la comarca poder elaborar cava sense la necessitat de fer la gran inversió inicial en maquinària.

Aquest projecte s’ha posat en marxa també sota l’autorització del Consell Regulador de la DO Cava. Per poder entrar el viver, l’elaborador haurà de portar ja el vi base cava autoritzat per la DO. Aquest, de fet, ha estat un dels requeriments que ha posat la DO per poder autoritzar la posada en marxa del viver. Un cop a les instal·lacions de Montblanc amb el vi base qualificat, l’elaborador podrà fer els cupatges necessaris, tenir-lo a la cava i embotellar-lo per posar-lo al mercat.

Amb la posada en marxa d’aquest viver, la Conca torna a ser pionera i es converteix en un referent del viverisme a Catalunya. Se suma al viver de celleristes de Barberà, al viver agroalimentari i al viver d’empreses situat a l’edifici de Concactiva a Montblanc.

El consell comarcal ha fet una inversió de 58.000 euros en la compra de maquinària i adequació de les instal·lacions. De l’antiga cooperativa s’ha aprofitat la cava, situada sota l’edifici. “La inversió que hauria estat més gran no s’ha hagut de fer”, explica el gerent de Concactiva, Jordi París.

El viver podrà produir, aproximadament, unes 125.000 ampolles que podran elaborar fins a 4 viveristes. Concactiva posarà ara en marxa una campanya per donar a conèixer el projecte, si bé ja hi ha alguns emprenedors que s’hi han interessat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp