J.Ardila

La Conca fa un pas endavant per implantar la formació professional dual

Avui han signat un conveni l'Ajuntament, el Consell Comarcal, Ensenyament i les empreses Simo, Mahle i Verallia

La Conca de Barberà ha fet un pas endavant important per implantar la Formació Professional Dual a la comarca. Aquest dimecres, l’Ajuntament de Montblanc, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, el Departament d’Ensenyament i les empreses Mahle, Simo i Verallia han signat un conveni per fomentar la FP Dual a la Conca.

Es tracta d’una reivindicació del teixit industrial de Montblanc, que fa anys que reclamen joves formats a la comarca que puguin treballar a les seves empreses. Gràcies al conveni que han signat les tres empreses i les institucions, els alumnes que cursin el cicle de grau mitjà de manteniment industrial a l’Institut Martí l’Humà podran optar pel sistema dual i treballar a Mahle, Simo i Verallia. Aquest acord, però, no exclou la resta de convenis que l’institut té amb altres petites empreses de la comarca. Ara hi ha una quinzena d’alumnes que estudien aquest cicle i els que tinguin la millor qualificació podran fer l’estada a l’empresa de 1.000 hores.

El president del Consell Comarcal, Francesc benet, ha destacat que “la Conca és una comarca industrial, ho hem de tenir present i de vegades no es té en compte”. “Estem molt contents de que això arrenqui, i no acabarà aquí, volem continuar amb el cicle de segon grau perquè la Conca pugui gaudir d’aquests serveis”, ha destacat Benet.

L’alcalde, Josep Andreu, ha destacat que “a aquest conveni li donem molta importància” i ha afegit que “la Conca és la primera comarca de Catalunya on l’atur està per sota del 10%, i això és una satisfacció”. També ha destacat que “hem de mimar el teixit industrial de Montblanc, on hi treballen prop de 2.000 persones”.

Josep Sadurní, de l’empresa Simo, ha destacat que “el que fem avui ho fem amb retard, ho hauríem d’haver fet abans, ens hem adonat una mica tard del teixit industrial de la Conca”. Sadurní ha volgut agrair al Consell Comarcal i l’Ajuntament que, segons ell, “s’han mostrat receptius” i també a l’Institut “que han hagut de fer un canvi de model més important, ells són els que tenen el repte més important, on han de mostrar que el camí de la formació professional és igual de digne que el del batxillerat”.

L’Ajuntament de Montblanc ha aprofitat l’acte per signar un conveni amb l’Institut Martí l’Humà pel qual aportarà 6.000 euros al centre per comprar nova maquinària, necessària per poder impartir el cicle formatiu que es cursa actualment. La seva directora, Imma Hueso, ha destcat que “és un acord important, perquè a l’Institut tinguem maquinària nova, com tenen les empreses”

L’alcalde, Josep Andreu, ha explicat que “és una aportació que esperem poder fer cada any, és un primer pas per tenir un cicle de grau superior”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp