Cedida

La Conca impulsa la Ruta del Trepat per potenciar l’enoturisme a la comarca

Hi participen deu cellers de la Conca que elaboren amb la veritat pròpia del territori

El servei de turisme del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, conjuntament amb la DO Conca de Barberà, han creat un nou producte enoturístic: La Ruta del Trepat. És una ruta turística que incorpora, com a eix vertebrador, el trepat i cellers que elaboren amb aquesta varietat de raïm, autòctona de la Conca de Barberà. La proposta agrupa les activitats enoturístiques de deu cellers de la DO Conca de Barberà amb la varietat del trepat com a protagonista.

Per definir aquest projecte s’ha entès l’enoturisme com una experiència de visitar vinyes, cellers, fer tast de vins o participar en demostracions vinícoles. En definitiva, es tracta de viure una experiència turística amb el vi i el trepat de la Conca com a protagonista.

El projecte incorpora, d’entrada, deu cellers de la DO Conca de Barberà, que rebran als visitants per viure aquesta experiència al voltant del trepat. Són els cellers Agrícola de Barberà de la Conca, Clos Montblanc, Carles Andreu, Mas Foraster, Rendé-Masdéu, Celler modernista de Sarral, Vins de Pedra, Sanstravé, Costador Terroirs Mediterranis i Gèrida Viticultors.

La Ruta del Trepat inclourà, també, un forfait amb segells de 3 cellers que si els visitants completen rebran com a obsequi dues ampolles de trepat de la DO Conca. El material turístic també inclou altres elements que es poden visitar a la zona del trepat, com ara museus, agrobotigues i festes; i incorpora també un mapa dels Paisatges del Trepat.

L’edició de material turístic i dels diferents elements promocionals, és només l’inici del projecte. Es preveu avançar i treballar en el desenvolupament de noves línies d’actuació , algunes d’elles ja descrites, entorn a aquesta proposta que s’aniran treballant conjuntament amb el sector turístic.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp