Concactiva

La Conca opta a participar a un erasmus per a joves emprenedors

L'impulsa la Unió Europea i Concactiva ha presentat un projecte en l'àmbit rural

La Conca de Barberà opta a participar en un Erasmus per a Joves Emprenedors que ha impulsat la Unió Europea. L’objectiu és millorar la mobilitat dels emprenedors a més d’incentivar l’intercanvi de coneixements entres emprenedors de diferents països, ampliant el coneixement d’idiomes i creant una xarxa de contactes internacionals per ampliar negocis i compartir informació.

La Conca de Barberà ha apostat fort per aquest projecte, anomenat “Erasmus for Young Entrepreneurs”, gràcies al treball realitzat per Concactiva i el Consorci de Desenvolupament de l’Alt Camp, la Conca de Barberà i l’Anoia (CD52). Així, aquests organismes han presentat una candidatura conjuntament amb altres territoris europeus que tenen una composició semblant al de la nostra comarca, amb un teixit empresarial inserit en una comarca rural. La candidatura, anomenada Erasmus per a Joves Emprenedors Rurals, es comparteix amb el territori italià de la Piana el Travoliere, la zona de Tesalònica a Grècia, Cork a Irlanda, la regió Elsbeere Wienerwald a Àustria, Panevėžio a Lituània, Za Razvoj a Eslovènia, la regió de Laura a Croàcia i el Dobrouge a Romania. Aquesta és la primera vegada que Concactiva opta a aconseguir aquest erasmus per a emprenedors.

El projecte inclou una beca de 700 a 900 euros al mes, en període d’un i dos mesos, per a cada jove emprenedor que participi al programa. Aquests joves emprenedors, que o bé tenen pensat obrir el seu propi negoci o projecte o bé han iniciat un projecte en els últims 3 anys, s’incorporaran en una petita o mitjana empresa del país on decideixin anar. D’aquesta manera, els joves aprenen a desenvolupar les seves idees, fomenten l’intercanvi d’informació, s’acosten al repte d’emprendre un negoci, es creen i s’identifiquen els socis potencials a altres països europeus i també fomenten el networking d’emprenedors a escala europea.

Pendents de la resolució
A més, el projecte també inclou empreses hostes, PIMEs de la comarca consolidades que podrien gaudir de l’estada de joves europeus amb ganes d’aprendre i idees innovadores que podrien beneficiar a l’empresa receptora, així com possibilitats d’internacionalitzar també els seus negocis.

Aquest projecte, que inclou 25 països, 2000 emprenedors i un total de 100 organismes participants, està pendent de la resolució final i de l’acceptació de les candidatures.
Des de Concactiva asseguren que en els propers dies la Unió Europea farà pública la resolució i esperen que aquesta reflecteixi les ganes, l’esperit emprenedor i la projecció que tenen les comarques de la Conca de Barberà i l’Alt Camp.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp