Ràdio Montblanc

La Conca posa en marxa un servei d’atenció a les persones LGTBI

El servei impulsarà mesures per fomentar la igualtat i evitar situacions de discriminació

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà posarà en marxa, aquest mes de maig, un Servei d’Atenció Integral a les persones LGTBI de la comarca. L’acord l’han signat el president del Consell, Francesc Benet i la directora general d’Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata, i es ratificarà al consell d’alcaldes del proper 6 de maig.

D’aquesta manera es dona compliment a la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals, que té entre els seus objectius vetllar per la protecció dels drets d’aquest col·lectiu. Des de la Generalitat s’està impulsant una xarxa de SAI que es coordina des de diferents àmbits: central, territorial i local.

Així, en base a l’acord que se signarà, el SAI Conca de Barberà facilitarà als 22 municipis de la comarca el compliment de la llei pel que fa a garantir els drets de la població LGTBI. El SAI Conca de Barberà està adscrit a l’Àrea d’Igualtat, Migracions i Ciutadania del Consell Comarcal.

El SAI està concebut com un servei de proximitat per oferir una atenció de qualitat pel que fa a atendre persones que hagin patit o estiguin en risc de partir una situació de discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

El SAI Conca de Barberà té com a objectius principals visualitzar la realitat del col·lectiu LGTBI i donar suport i atenció a la diversitat sexual i de gènere. A més, impulsarà el treball en xarxa, elaborarà informes sobre la situació de les persones LGTBI a la comarca i dissenyarà estratègies de sensibilització, i establirà canals d’atenció, suport i acompanyament a víctimes de fòbia a les persones LGTBI.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp