Xavier Lozano/EFMR

La Conca posarà en marxa un Viver Agroalimentari pioner a principis d’any

La Conca posarà en marxa un Viver Agroalimentari pioner a principis d'any

La Conca de Barberà estrenarà durant el primer trimestre de 2015 un Viver Agroalimentari pioner, dedicat al foment de l’activitat empresarial d’aquest sector, tant pel que fa a l’hostaleria, serveis de càtering com a la producció agroalimentària. El Consell Comarcal ha destinat més de 200.000 euros a la construcció de l’equipament, que s’ha instal·lat a Concactiva, a Montblanc, finançat al 50% pel Fons Feder de la Unió Europea, i per la Diputació de Tarragona i el mateix Consell Comarcal.

L’equipament disposa d’una cuina industrial equipada amb les necessitats del sector, amb zona de neteja aïllada, cuina de freds, i els magatzems d’entrada i de sortida habilitats segons la normativa de la cadena alimentària. El conseller comarcal de Promoció Econòmica, Josep M. Poca, ha destacat que no hi ha referències enlloc sobre un Viver Agroalimentari d’aquestes característiques i per això, els preus públics d’utilització seran revisables. Segons Poca, la posada en marxa d’aquest servei, “respon a la voluntat de fomentar l’activitat econòmica sense voler competir amb ningú”.

A banda, les instal·lacions del Viver Agroalimentari de la Conca s’utilitzaran també per fer tallers, cursos i jornades formatives. Un dels sectors on es prestarà especial atenció és el dels cambrers, amb l’oferta formativa i la creació d’una borsa de cambrers de la Conca pensada perquè els restaurants de la zona puguin recórrer en casos de necessitat de personal.

Últims passos pel Viver de Cavistes
El Viver de Cavistes, que s’instal·larà a les antigues dependències de la Cooperativa de Montblanc, també es posarà en marxa durant el primer trimestre del nou any, segons ha assegurat el conseller comarcal de Promoció Econòmica, Josep M. Poca. Aquesta instal·lació, pionera a Catalunya, ja ha rebut el vist-i-plau del Consell Regulador del Cava que atorgarà un registre pel Viver com a embotellador amb una numeració específica per a cada productor.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp