Ràdio Montblanc

La Conca prepara una resposta unitària a la sentència del judici de l’1-O

S'articularà a través de la "Taula per la democràcia" on hi ha l'ANC, ERC, JxCAT i FIC

Les entitats i partit sobiranistes de la Conca de Barberà preparen una resposta unitària a la sentència de l’1-O. Aquest passat dissabte es va constituir a Montblanc la “Taula per la democràcia”, un espai que pretén impulsar una resposta conjunta a la sentència del Tribunal Suprem en cas que aquesta, tal com es preveu, acabi sent condemnatòria.

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de la Conca de Barberà ha estat la impulsora d’una trobada amb les forces polítiques de la comarca davant la imminent sentència del Tribunal Suprem, per tal de coordinar una resposta consensuada, unitària i inequívoca per evidenciar el desacord i la protesta en cas hi hagi condemna als presos polítics, tancats a la presó farà 2 anys, pels fets d’octubre del 2017.

Així doncs, tan l’ANC de la Conca de Barberà com de la Baixa Segarra s’han reunit amb representants d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Junts per Catalunya (JxCat), Federació d’Independents de Catalunya (FIC) i entorns de l’espai de l’Esquerra Independentista que ha servit per crear aquesta «Taula per la democràcia» per preparar les accions de protesta i denúncia que es creguin convenients si la sentència als presos polítics és condemnatòria.

D’aquesta manera, en aquesta primera trobada s’ha acordat establir aquest espai de diàleg entre les diferents formacions polítiques de la comarca; a més, s’han començat a dissenyar diferents accions que es desenvoluparan davant la sentència; i, finalment, l’ampliació d’aquest espai a altres agents per tal d’engrandir i fer encara més unitària la resposta.

Durant els propers dies la «Taula per la democràcia» es reunirà amb altres institucions, associacions, sindicats, comitès d’empresa i entitats de la comarca per consensuar una resposta a la sentència al màxim de plural i efectiva possible.

Finalment, es demana a la població de la Conca de Barberà l’adhesió a aquesta Taula i a les propostes que d’ella se’n desprenguin, amb la finalitat que les protestes siguin absolutament participatives i notables en favor dels drets fonamentals.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp