La Conca presenta 11 projectes als ajuts Leader

La inversió econòmica proposada pels projectes amb les seves sol·licituds durant aquesta convocatòria 2023 arriba a 6,8 milions d’euros

El passat 20 de gener es va donar per tancat el període de sol·licituds per acollir-se a les ajudes Leader. El nombre de total de projectes presentats telemàticament ha estat de 43 sol·licituds, un resultat que representa un 20% més que la convocatòria de l’any anterior.

La distribució territorial dels projectes presentats assenyala un equilibri força marcat entre les comarques on el programa Leader s’implanta a tots els seus municipis. En aquest sentit, l’Alt Camp (16 projectes) i la Conca de Barberà (11 projectes) són les comarques amb més participants, seguides de molt a prop pel Baix Camp (9 projectes) i el Priorat (7 projectes).

Pel que fa a la seva tipologia, es tracta principalment de projectes d’àmbit privat (el 62,3%), i amb un cert equilibri entre d’activitats de millora industrial i d’altres més orientats cap al sector serveis. També cal sumar-hi aquelles vincules a la transformació i comercialització de productes agroalimentaris. Finalment, les que són presentades per entitats públiques, majoritàriament definides per estar orientades a la recuperació del patrimoni cultural i natural. 

La inversió econòmica proposada pels projectes amb les seves sol·licituds als ajuts Leader durant aquesta convocatòria 2023 arriba a 6,8 milions d’euros, la qual cosa representa un augment del 36% sobre les propostes d’inversió que es van registrar al 2022.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook