RM

La Conca se suma al programa Reempresa per facilitar la compravenda de negocis

Els tècnics de Concactiva seran els encarregats de posar en contacte venedors i compradors

La Conca de Barberà se suma al programa Reempresa. Es tracta d’un projecte que té per objectiu posar en contacte venedors i compradors de petits negocis. Serà un nou servei que oferirà Concactiva, després del conveni signat entre la patronal CECOT i la fundació privada Cp’Ac i el Consell Comarcal de la Conca.

L’objectiu del programa és allargar la vida de molts negocis que, per un motiu o altre, es veuen obligats a tancar. Moltes vegades és per jubilació de l’empresari. De fet, en els propers 10 anys s’estima que unes 10.000 empreses de la demarcació de Tarragona tancaran per aquest motiu. Ara bé, no és l’únic, ja que molts negocis cessen la seva activitat per manca de relleu generacional, situacions sobrevingudes o motivacions diverses.

En la majoria dels casos, aquestes empreses tenen una llarga trajectòria i estan preparades perquè hi pugui haver un canvi de propietari sense aturar l’activitat. Aquest és el principal objectiu del programa Reempresa, que ara s’està posant en marxa a les comarques de Tarragona gràcies a un conveni signat amb la Diputació de Tarragona.

El president del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad, ha dit des de Montblanc que “Reempresa és el mercat de compravenda d’empreses i negocis petits que són la majoria del teixit empresarial de Catalunya”. L’objectiu, ha destacat Abad, és “permetre, d’una manera professionalitzada, acompanyar als venedors i reemprenedors en aquest procés de compravenda del negoci sense cap cost addicional”.

Amb la inauguració del punt Reempresa a Concactiva es permetrà que la comarca disposi d’un punt d’enllaç entre els empresaris que volen cedir la seva empresa i el emprenedors que vulguin iniciar una activitat empresarial que actualment es troba consolidada i en funcionament.

Els tècnics de Concactiva assessoraran tant als empresaris amb voluntat de cedir com a les persones interessades a emprendre un negoci. Es concertaran entrevistes i reunions entre els cedents i reemprenedors que serviran per a què les dues parts es puguin conèixer i segueixin un procés guiat pels tècnics de l’entitat per tal de facilitar els tràmits de cessió.

Actualment, una desena d’empreses de la Conca de Barberà ja s’han interessat per aquest programa.

El programa Reempresa en xifres
Reempresa es va posar en marxa fa tres anys i ha estat una història d’èxit. Cada dia es posen en marxa sis processos de compravenda de negocis i se’n tanca com a mínim un. Des del 2011, el programa ha salvat un total de 400 empreses, prop de 1.400 llocs de treballar i s’han fet unes transaccions econòmiques per valor de 20 milions d’euros. L’any 2014 es van tancar quatre operacions per setmana, doblant les que es van fer el 2014, i enguany ja s’ha superat la mitja.

D’aquest negocis, el 30% són del comerç, un 27% del sector serveis, un 20% de la restauració i un 7% de la indústria.

El motiu principal de molts empresaris per vendre el seu negoci no és només la jubilació. Aquest aspecte, de fet, només representa una tercera part del total. La resta són per motius personals diversos. El perfil dels reemprenedors és d’altres empresaris del sector, l’encarregat del negoci o de persones que s’han quedat sense feina i que volen treballar.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp