La Conca segueix reciclant per sobre de la mitjana catalana

La Conca ha assolit un percentatge de reciclatge del 78,56% durant el tercer trimestre de l'any

La Conca de Barberà ha assolit durant el tercer trimestre del 2022 un percentatge de reciclatge del 78.56%, per sobre de la mitjana catalana. Segons les dades de l’informe presentat, durant el tercer trimestre del 2022 s’han generat 2.803,5 tones de residus municipals.

Mireia Bonastre, tècnica de Medi Ambient del consell Comarcal, en fa una valoració molt positiva:

Respecte a l’any 2021, la generació total de residus municipals en aquest trimestre ha augmentat en un 0,54%. En aquest còmpunt ambé es compatibilitza l’augment de la població comarcal, que en el darrer anys ha passat de les 19.947 a les 20.104, superant novament el llindar dels 20.000 habitants.

Pel que fa a la recollida selectiva de matèria orgànica (restes de menjar i restes vegetals de mida petita) ha obtingut un percentatge de recuperació del 64,12%. En el mateix període del 2021 es van recollir 677,80 tones de matèria orgànica, el qual representa un decrement del 3,63% respecte a l’any anterior.

La recollida selectiva del paper i cartó s’ha reduït amb un 1,68% respecte a l’any anterior. S’han recollit un total de 165,45 tones, i el percentatge de recuperació juntament amb el cartó comercial és del 74,29%. Així mateix, la recollida selectiva de cartó comercial també s’ha reduït en un 8,52% respecte a l’any anterior, i s’han recollit un total de 71,17 tones.

La quantitat total de vidre recollit durant el tercer trimestre de l’any 2022 és de 226,6 tones, dada que suposa un increment del 10,9%, respecte de l’any anterior. El percentatge de recuperació és del 104,4%.

La recollida selectiva d’envasos lleugers ha tingut un augment de l’1,83% respecte a l’any anterior en el mateix període. S’han recollit un total de 253,7 tones, i s’ha obtingut un 79,7% de percentatge de recuperació.

A les deixalleries de la comarca ubicades a Montblanc, Espluga de Francolí, Santa Coloma de Queralt, Sarral, Vimbodí i Poblet, Barberà de la Conca i Vilaverd, s’han revalorat un total de 825,4 tones, un 2,71% més que l’any 2021. Se suma la poda que es recull del servei Porta a Porta.

Mireia Bonastre, sobre el bon funcionament del porta a porta, en el cas de la població estacional.

Els municipis que superen el 78,56% de mitjana són Vilaverd, Barberà de la Conca, Santa Coloma de Queralt, Sarral, Vimbodí i Poblet, l’Espluga de Francolí, Montblanc i Rocafort de Queralt.

Es van reunir els ajuntaments que disposen de servei de recollida porta a porta amb el servei de medi ambient del Consell Comarcal, per promoure les ordenances en vers als actes incívics i els processos sancionadors.

Mireia Bonastre explica quin tipus de sancions es podrien fer als municipis que tenen porta a porta.

També es va tractar el futur pagament per participació i/o generació que es preveu implantar en alguns municipis de la comarca. Ens ho explica Mireia Bonastre:

recollidamati
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook