Arxiu

La Conca, sisena comarca de Catalunya amb un índex més alt de recollida selectiva

Supera la mitana catalana en recollida neta i bruta

La Conca de Barberà és la sisena comarca de Catalunya amb un índex més alt de recollida selectiva. Així es desprèn de les dades fets públiques per l’Agència de Residus de Catalunya de l’any 2014. El percentatge de recollida selectiva a la Conca és del 50,13%. Aquesta dada, però, és de recollida selectiva bruta, és a dir, sense descomptar els impropis (residus que es dipositen al contenidor que no toca) que es generen en la matèria orgànica i en els envasos.

Tot i això, la Conca de Barberà també ocupa la sisena posició en recollida selectiva neta, i en ambdós casos, se supera la mitjana de Catalunya. Pel que fa a la recollida selectiva bruta, la mitjana catalana se situa al 38,35% mentre que a la Conca el percentatge és del 50,13%. En el cas de la recollida selectiva neta, la mitjana al país és del 31,24% i a la Conca, del 37%.

Les dades s’han valorat de manera molt positiva des de l’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal, però tot i això continuaran posant en marxa campanyes de sensibilització. Està previst que la propera campanya que es posarà en marxa reparteixi cubells adaptats per a la recollida de matèria orgànica pels grans productors com restaurants o escoles amb menjador escolar.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp