Ferran Lozano

La Conca s’obre als refugiats

La campanya 'Casa nostra, casa vostra' es presenta amb èxit a Montblanc amb més d'un centenar de persones

Un centenar de persones van omplir aquest diumenge la sala de les Corts Catalanes del claustre de Sant Francesc de Montblanc a l’acte de presentació de la campanya “Casa nostra, casa vostra”, destinada a donar resposta a la crisi migratòria que viu Europa. La campanya agrupa diferents persones, col·lectius, onegés, entitats i empreses culturals del país.

La presentació va anar a càrrec de Nour Salameh, estudiant siriana de doctorat a la Càtedra Unesco de Diàleg Intercultural a la Mediterrània de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona; Joan Fuster, coordinador de Casa Nostra, Casa Vostra (CNCV) al Camp de Tarragona; Vitor M. Cabral, membre de CNCV; i diferents membres de La Conca, terra d’acollida. També es va coonectar en directe amb la montblanquina Laura Paredes, que des de l’estiu de 2016 treballa com a delegada de terreny i infermera en el sector de salut al camp de refugiats d’Skaramagas a les afores d’Atenes amb l’equip de la Creu Roja. A l’acte d’aquest diumenge hi van assistir diferents representants polítics com l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, amb diversos regidors dels grups polítics montblanquins i regidors de Som Espluga.

En l’acte també es va projectar l’espot promocional de la campanya i la docusèrie “Vides aturades”, que a partir de l’1 de febrer s’emet a TV3 després del TN vespre i que està protagonitzada per sirians refugiats al camp de Vasilikà (Grècia). Al finalitzar l’acte el músic Joan Vilalta va interpretar la cançó insígnia de la campanya, “Mediterráneo” de Joan Manuel Serrat. Diferents membres del col·lectiu La Conca, terra d’acollida van oferir la possibilitat de signar l’adhesió al manifest llançat per “Casa Nostra, Casa Vostra” que agrupa ja unes 51.000 firmes d’arreu de Catalunya.

També es va poder comprar marxandatge per a donar visibilitat a la campanya destacant-ne les banderoles. En l’acte s’ha animat a tothom a participar a la manifestació del 18 de febrer a Barcelona així com també a tots els actes i petites accions que es puguin fer per a contribuir amb la causa.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp