Ràdio Montblanc

La Conca supera el 50% de recollida selectiva de residus per primera vegada

Senan, amb un 66,23% de recollida selectiva, és el municipi que més recicla

La Conca de Barberà tanca el 2017 amb un augment en les xifres de recollida selectiva que, per primera vegada, supera el 50. Aquesta dada és important, tenint en compte que els darrers anys aquesta xifra s’havia estancat.

Durant el 2017 s’han generat a la comarca 10.785 tones de residus municipals. Respecte l’any 2016, la generació total de residus municipals ha augmentat i la recollida selectiva també ha augmentat, tot i la disminució de la població comarcal. Per primer cop la dada anual de recollida selectiva supera el 50% de mitja a tota la comarca.

Aquests resultats positius es complementen amb el creixement de la recollida selectiva, que ve donat per fer la correcta separació de les diverses fraccions. En el cas de la matèria orgànica, ha augmentat un 4,37%, els envasos amb un 5,98%, el paper i cartró amb un 6,49%, i el vidre amb un 5,40 d’augment. Totes les recollides amb contenidors augmenten, i el rebuig es redueix en un 0,65%.

Des de l’àrea de medi ambient del Consell Comarcal atribueixen aquestes bones dades, en bona part, a la campanya “Supera’t, Reciclar compensa” que es va posar en marxa el 2016 que ha tingut bons resultats.

D’entre els 22 municipis de la Conca de Barberà, el que té un millor percentatge de recollida selectiva és Senan, que ho fa amb un 66,23%, seguit de Conesa i Forès. Aquestes xifres, i la bona feina de la resta de municipis, situa la Conca de Barberà d’entre les comarques catalanes que millor reciclen els seus residus. També ha tingut un bon índex d’usuaris les 7 deixalleries comarcals i els serveis mòbils, que han rebut 23.009 persones i un total de 2.386 tones de residus.

Amb les dades obtingudes s’observa una millora molt important en la recollida de residus, amb una tendència en augment de la població a recollir bé les seves escombraries, ja que de tots els residus que genera la comarca ara se’n recuperen la meitat, arribant a la xifra del 50,35%.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp