Jordina Moix

La Conca tindrà un Campus Extens de la URV amb seu a Montblanc

L'objectiu és reforçar el vincle entre la unversitat i el territori

La Conca de Barberà tindrà un nou Campus Extens de la Universitat Rovira i Virgili. Fins ara n’hi havia un a Santa Coloma de Queralt, i ara es farà extensiu a tota la comarca, amb seu a Montblanc. L’objectiu és reforçar el vincle entre la universitat i el territori, a través de diverses activitats.

D’aquesta manera, la comarca estrenarà una relació permanent amb la URV, a través d’activitats que promou la mateixa universitat o el territori que l’acull . Algunes activitats són transversals a totss els campus externs de la universitat, mentre que d’altres es fan segons els interessos de cada territori.

La URV té una mitja de 170 estudiants cada any de la Conca. Amb aquest nou campus volen reforçar aquesta relació amb la comarca i fer-se més visible. El conveni l’ha signat la universitat amb el Consell Comarcal de la Conca, i va ser la mateixa rectora qui el va presentar aquest dilluns al Consell d’Alcaldes. Maria José Figueras destaca que “la nostra missió és fer reconèixer que la Conca forma part del nostre territori, tenim molts estudiants de la Conca i és molt important tenir un vincle més estret”. La rectora destaca que “el Campus Extens forma part de l’àrea de compromís social, on la universitat s’implica en la formació continuada i difondre la cultura al territori”.

A Consell d’Alcaldes d’aquest dilluns també hi va participar el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, i el comissari en cap de la regió policial dels Mossos al Camp de Tarragona.

El consell d’alcaldes també va debatre sobre la creació d’una Agència Comarcal d’Energia.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp